Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » Prajitura greceasca

Prajitura greceasca


Ingrediente: 1 pahar de ulei, 1 pahar de zahar, 1 pachet foi de plăcintă (400 grame), 1 pahar de iaurt (200 ml), 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 4 ouă, 1 lămâie, esență de rom, sirop de zahăr ars (6, 7 linguri zahăr, 3 căni apă).

Mod de preparare: Se dezgheață foile de plăcintă, se rup în bucățele, se bat ouăle cu zahar; se adaugă ulei, iaurt, zahăr vanilat și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Se adaugă esența de rom și se amestecă totul bine. Se pun bucățile foilor de plăcintă și se omogenizează. Se toarnă compoziția într-un vas termorezistent fără a se unge forma. Se dă la cuptor aproximativ 35-40 de minute până se rumenește, la foc potrivit (180 grade).

Între timp se prepară siropul de zahăr ars: se pun 6, 7 linguri de zahar la topit, când începe să se caramelizeze adăugați trei pahare mari de apă și zeamă de lămâie. Se lasă să fierbă până scade puțin, dupa care se toarna peste prajitură cât încă e caldă.

Poftă bună!

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus