Te afli aici: Acasa » Timp Liber » Proiectia filmului “Das Lied in mir”

Proiectia filmului “Das Lied in mir”

Centrul Cultural German Timişoara prezintă în data de 20 februarie 2014, la ora 18:30, filmul “Das Lied in mir” din anul 2010, în regia lui Florian Cossen. Proiecția are loc în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani” în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy 7).

Un cântec de leagăn spaniol auzit în aeroportul din Buenos Aires, o răvășește complet pe Maria, o înotătoare în vârstă de 31 de ani, care intenționează să zboare la o competiție de înot în Chile. Ea pierde zborul de legătură spre Chile, își pierde pașaportul și trebuie să rămână în Buenos Aires. Întrebări peste întrebări îi trec prin minte în timp ce încearcă să găsească explicații. Doar tatăl ei Anton, care sosește în Buenos Aires pentru ea, îi poate da răspunsuri la întrebările presante. Astfel Maria află că s-a născut în Argentina, că părinții ei biologici au fost victimele dictaturii militare din Argentina și că Anton și soția sa au adoptat-o și dus-o în Germania, unde a trăit cea mare parte a vieții ei. Acum Maria vrea să afle mai multe despre trecutul și familia ei.

Filmul lui Florian Cossen a fost premiat cu Premiul publicului și cu Premiul FIPRESCI la World Film Festival Montréal 2010, cu Golden Icon pentru cel mai bun film german la Zürich Film Festival 2010, cu Premiul Bavarez de Film pentru cea mai bună camera și în 2011 cu premiul Deutscher Filmpreis în categoriile „cel mai bun rol secundar feminin” și „cea mai bună muzică de film”.

Proiecția are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus