Te afli aici: Acasa » Educaţie » Raport privind stadiul pregatirii scolilor din judetul Timis pentru inceperea anului scolar 2014 – 2015

Raport privind stadiul pregatirii scolilor din judetul Timis pentru inceperea anului scolar 2014 – 2015

Rețeau școlară  a județului Timiș pentru  anul școlar 2014-2015 este  formată din 198 de unități cu personalitate juridică și 416 de structuri  cum urmează:

Total  612  unități de învățământ din care:

 - 182 unități cu personalitate juridică  în învățământul de masă ( 53 licee, 105 școli gimnaziale, 3 școli primare, 21 grădinițe)

 - 416 structuri ( 27 școli gimnaziale, 89 de școli primare și 300 grădinițe)

- 9  unități cu personalitate juridică  în învățământul special  ( 2 licee, 7 CEI)

 - 5 unități conexe  ( 1 palat al copiilor, 1 club al elevilor și 3 cluburi sportive)

Numărul unităților de învățământ la care se prepară și se servește hrană este de 50 din care 41 în învățământul de masă și 9 unități în învățământul particular.

                        REZULTATELE  CONTROLULUI TEMATIC

 

Ca urmare a Ordinului Instituţiei Prefectului nr. 618 din 05.08.2014, cu privire la verificarea stadiului pregătirii şcolilor pentru începerea anului şcolar 2014 – 2015 a fost constituită comisia mixtă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, respectiv ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş și ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, activitatea comisiei desfăşurându-se în perioada 11.08.2014 – 22.08.2014. Din comisia de verificare şi control au făcut parte:

-          Coordonator I.Ş.J.Timiş: inspector şcolar general prof. Codruţa Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct prof. Francisc Halasz, inspector şcolar prof. Lavinia Supuran, inspector şcolar prof. dr. Dan Aurel Băcilă, inspector şcolar prof. Ion Cîmpeanu.

-           Din  partea SCSP au făcut parte: insp. Popescu Sorin, insp. Niculescu Radu, Dr. Buteanu Denisa.

-          Din  partea DSV au participat următorii membrii: – dr. Darida Ramona,  dr. Bojin Calin,  dr. Anderca Lucian Sorin,  dr. Lifa Sabin,  dr. Chica Ionel,  dr. Stoichescu Pavel,  dr. Bibu Dan,  ing. Popovici Calin.

Echipele mixte de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş  şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş și ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au verificat, în conformitate cu Ordinul 1955/ 1995 pentru aprobarea normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, următoarele aspecte:

- Verificarea lucrărilor de igienizare şi dezinfecţie în sălile de clasă, laboratoare, cantine şi internate, grupuri sanitare, toalete, curţi interioare şi spaţii de joacă etc.

- Verificarea lucrărilor de reparaţii, reabilitare, consolidare şi modernizare din incinta unităţilor şcolare,

- Starea spaţiilor din internatele şcolare – igienizare, cubaj, mobilier, paviment, iluminat, încălzire,

- Gestionarea reziduurilor menajere,

- Asigurarea apei potabile,

- Aprovizionarea cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie,

- Efectuarea examenelor medicale pe linie de medicina muncii pentru cadrele didactice,

- Blocul alimentar: circuite funcţionale, starea igienico – sanitară, asigurarea lanţului de frig, a dispozitivelor şi instalaţilor de răcire, respectarea condiţiilor de păstrare a alimentelor, existenţa şi avizarea meniului zilnic (cantitativ – caloric) de către personalul de specialitate – dietetician, medic, asistent din reţeaua şcolară,

- Examene medicale periodice pentru personalul din blocul alimentar.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii comisiei mixte s-a constatat că sunt începute lucrările de reparaţii, igienizare sau dezinfecţie, acestea aflându-se în diferite stadii de realizare. Există de asemenea unităţi şcolare care nu au obţinut autorizaţia sanitară, dar documentaţia de obţinere a fost depusă la sediul organelor abilitate în vederea intrării în legalitate. Motivele pentru care nu au fost definitivate activităţile specifice începerii anului şcolar sunt în general legate de lipsa fondurilor alocate de coordonatorii de credite, sumele insuficiente pe care şcolile le au la dispoziţie, stadiul precar al unor lucrări începute în trecut şi rămase nefinalizate etc. În majoritatea unităţilor de învăţământ verificate lucrările de igienizare, consolidare şi modernizare sunt în curs de realizare, acestea urmând să fie finalizate până la începerea anului şcolar.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus