Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » Retete rapide de spaghete delicioase

Retete rapide de spaghete delicioase

Nu aveam intotdeauna de partea noastra timpul pe care ni l-am dori. Indiferent de modul in care sunt realizate, faimoasele spaghete reprezinta un fel de mancare deosebit de gustos, care nu necesita o indemanare iesita din comun si niciun timp de preparare indelungat. Ti-am propus de aceea 6 retete de spaghete care se prepara rapid si nu te retin prea mult in bucatarie. Arata insa imbietor si au un gust de zile mari, iar cei dragi cu siguranta le vor aprecia.

Spaghete cu spanac

Spanacul are proprietatea de a va mentine in forma, de fi supli dar si sanatosi in acelasi timp. Este o planta bogata in saruri de fier, vitamina C si calciu. Sucul de spanac baut dimineata pe stomacul gol ajuta la indepartarea depresiilor si revigorarea intregului organism. Contine substante cu rol de antioxidanti care incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.

Consumul de spanac este recomandat in cazurile de: anemie, astenie fizica, rahitism si covalescenta.
Isi mentine prorpietetile daca este consumat in stare cruda sau este doar foarte putin oparit. Spanacul curata tubul digestiv, tonifica, combate infectiile gingiilor, constipatiile si intareste sistemul imunitar.

In cazul in care va temeti de arsurile solare sau de cancerul de piele ar fi bine sa stiti ca daca obisnuiti sa consumati in fiecare saptamana spanac riscul de aparitie al cancerului de piele este redus cu 50%. Urmatoarea reteta combina intr-un mod delicios spaghetele si spanacul. Retete rapide de spaghete delicioase

Ingrediente:

* 500 g paste
* 3 oua
* 450 g spanac
* 150 g parmezan ras
* sare
* piper
* ulei de masline

Mod de preparare:

Spanacul se curata si se tine in apa fierbinte cu sare cateva minute. Dupa ce se scurge se toaca marunt si se toarna peste el ulei. Pastele se fierb si se scurg. Ouale se bat bine, se amesteca cu paste, spanac si putin piper. Compozitia se pune intr-o cratita si pe deasupra se presara parmezan. Compozitia se tine la cuptor timp de aproximativ 10 minute.

Spaghete carbonara

Ingrediente:

* 1 pachet de spaghete
* 1 bucata de sunculita ardeleneasca (muschiulet sau orice altceva afumat)
* 1 pahar de smantana (mare)
* 3 oua
* parmezan
* sare
* piper

 Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert. Intre timp, preparam sosul pentru spaghete si taiem sunculitza cubuletze apoi le punem la prajit ptr cateva minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem smantana, sare si piper dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. Dupa ce s-au fiert spaghetele, le trecem printr-un jet de apa rece, le strecuram bine si le punem dinnou la foc mic. Peste spaghete rasturnam sunculitza rumenita bine si le amestecam bine. Dupa cateva minute punem si sosul de smantana si amestecam continuu. Se lasa la foc mic timp de 10 minute (pana se observa ca sosul si cu spaghetele s-au amestecat foarte bine). Se servesc calde presarate cu parmezan.

Spaghete cu carne de vaca

Ingrediente:

* 500 g spaghete
* 450 g carne de vaca
* 1 ceapa
* 200 g cascaval
* 100 g unt
* 2 oua
* 100 ml ulei
* 500 ml de sos tomat
* sare
* piper

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb in 2 litri si jumatate de apa. Se adauga si putina sare in apa. Carnea se toaca si se amesteca cu ou, sare, sos tomat, ceapa si piper pana se inmoaie.  Dupa ce se scurg spaghetele se adauga peste ele amestecul pregatit in prealabil. Se pun intr-o tava unsa cu unt si se baga la cuptor. Pe deasupra se rade cascaval. Cand se rumenesc, se opreste focul si se pot servi.

Spaghete napolitane

Ce parere aveti de spaghete cu scoici? Un fel de mancare extrem de apreciat care nu ar trebui sa fie un secret pentru nimeni. Se pregateste usor si rezultatul final este exceptional.
Sa vedem de ce anume avem nevoie si cum se prepara:

Ingrediente:

* Spaghete napolitane -800 g spaghete

* 500 ml rosii

* 50 ml ulei

* 1 kg scoici

* 3 fire usturoi

* dafin

* piper

* sare

Mod de preparare:

Aveti nevoie de o oala de 6 litri. Se pune apa sa fiarba si cand da in fiert se adauga spaghetele, mararul si se lasa pe foc timp de 20 de minute.

Scoicile se spala, se pun intr-un vas in apa cu sare si se incalzesc putin, pana cand cochiliile se desfac. Se scot din apa si se detaseaza carnea de cochilie si se pun in alt vas (supa de scoici se strecoara).

Usturoiul se toaca marunt si se face un sos cu sucul de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper.

Se amesteca sosul cu spaghetele, supa de scoici si carnea scoicilor. Compozitia se lasa sa fiarba la foc mic. Se servesc calde.

Spaghete cu vinete

Ingrediente:

- spaghete sau alte paste
- 3-4 catei de usturoi
- 2 ardei grasi
- o vanata mica
- o cutie de rosii in bulion sau 3-4 rosii
- 2-3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

- se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline 1-2 minute,
- se adauga ardeii taiati feliute cam de 4 cm lungine – 1 cm latime, vanata taiata cubulete mici si apoi rosiile, maruntite
- se calesc pana se inmoaie
- in timp ce se pregateste sosul, se fierb pastele “al dente”
- se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul
- daca vrei, presara si niste busuioc taiat marunt.
- daca vrei si daca ai, poti sa presari si niste parmezan ras.

Pentru retete de acest tip (cu paste cu usturoi si alte adaosuri), am plantat seminte de busuioc intr-o jardiniera, sa am tot timpul. In hipermarketuri gasesti parmezan Gran Padana. E mai bine sa razi tu bucata intreaga decat sa iei parmezan gata ras. Timp de preparare – 20 min.

Spaghete cu fructe si sunca

Ingrediente:

* un pachet spaghetti
* sos Bolognese
* sunca afumata
* fructe proaspete la alegere (mere, portocale, ananas)
* sare
* 30 ml ulei

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele in apa cu sare, se face sosul bolognese separat urmand instructiunile de pe plic. Sunca se taie cubulete. Fructele se curata si se taie cubulete. Se strecoara spaghetele, se amesteca cu sosul si cu sunca taiata cubulete. Se servesc in farfurii late ornate cu fructe.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus