Te afli aici: Acasa » Educaţie » S-a lansat juniorjobs.ro

S-a lansat juniorjobs.ro

Junior Jobs s-a născut din dorinţa tinerilor de a-şi forma experienţă şi nevoia angajatorilor din ţară de a găsi oameni cu adevărat pricepuţi pentru posturile din companiile sau instituţiile lor.

Însă mai mult decât atât, Junior Jobs are misiunea de a consilia tinerii din România cu privire la cariera pe care şi-o doresc şi de a le asigura accesul la un mediu de lucru real. Asta pentru că de cele mai multe ori elevii şi studenţii sunt nehotărâţi în ceea ce priveşte cariera lor, îşi aleg drumul profesional pe baza sugestiilor venite din partea părinţilor sau a prietenilor, fără să aibă în gând ce activităţi trebuie să îndeplinească având un anumit job. Educaţia hands-on, orientată înspre carieră, este principiul care stă la baza Junior Jobs, pentru că aceasta lipseşte aproape complet din viaţa tinerilor din România.

Cu Junior Jobs, elevii şi studenţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 de ani îşi pot construi mult mai uşor experienţa de care au nevoie pentru a obţine un job după finalizarea studiilor şi îşi canalizează eforturile înspre găsirea profesiei potrivite. Iar reprezentanţii companiilor şi instituţiilor ajută la dezvoltarea carierei tinerilor şi câştigă profesionişti pentru mâine. Junior Jobs apare astfel ca o soluţie la cea mai răspândită întrebare de la interviurile de angajare: „Ce experienţă aveţi?” şi creează forţa de muncă de care au nevoie angajatorii din România.

Înscrierea pe juniorjobs.ro este gratuită, atât pentru tineri cât şi pentru reprezentaţii companiilor şi instituţiilor din ţară. Pentru a putea face parte din comunitatea Junior Jobs, tinerii trebuie să completeze un scurt formular cu câteva informaţii de bază şi să îşi selecteze opţiunile de carieră, din diferite domenii de activitate, de la mass media până la medical sau IT. Angajatorii trebuie să parcurgă aproximativ aceiaşi paşi, punând la dispoziţie locuri de muncă care pot fi sub formă de internship, part time, shadowing sau chiar full time.

La doar două săptămâni de la lansare, comunitatea Junior Jobs are deja câteva sute de membrii, din toate zonele ţării. În momentul de faţă, juniorjobs.ro se află în faza de înscriere a membrilor, urmând ca în viitorul apropiat să înceapă să funcţioneze ca un portal de joburi şi cariere.

Comentarii (1)

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus