Te afli aici: Acasa » Educaţie » Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

În perioada 16-22 septembrie, Comisia Europeană sărbătoreşte Saptămâna Europeană a Mobilităţii, prin care încurajează cetăţenii europeni să folosească mijloace alternative de transport şi să îmbunătăţească starea mediului şi calitatea vieţii. Cetăţenii sunt invitaţi să se implice în activităţi care promovează moduri alternative de transport şi să reducă utilizarea automobilelor personale. Tematica  din acest an, este ‘Clean air – it’s your move!’– Aerul Curat – Miscarea Ta.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş se alatură Săptămânii Europene a Mobilităţii prin organizarea în data de 18 septembrie 2013, împreună cu Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara şi Şcoala Generală din Remetea Mare a unui eveniment comun :  Mişcare Ta în Parcul Dendrologic Bazoş.

 Atât elevii  din Timişoara cât şi elevii din Remetea Marea vor fi încurajaţi să folosească mijloace alternative de transport pentru a se bucura de o plimbare în aer liber în Parcul Dendrologic Bazoş,  acesta fiind o bază recreativă amenajată din zona periurbană a Municipiului Timişoara.

Elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, vor porni la drum folosind mijloacele de transport în comun, asigurat de Primaria din Bucovăţ, iar elevii de la Şcoala Generală din Remetea Mare vor fi însoţiti pe traseu de Poliţia din Remetea Mare şi din Bucovăț. Cele două grupuri  se vor întâlni în Parcul Dendrologic Bazoş, cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş, cadre diactice din cele două şcoli şi reprezentanții ai Administrației Parcului Dendrologic Bazoș – Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice din Timişoara, care le vor prezenta speciile existente în parc şi vor organiza jocuri de cunoaştere a mediului înconjurator.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, propune elevilor o alternativa de a se exprima prin artă sub auspiciile Săptămânii Europene a Mobilităţii, prin realizarea de desene, care vor fi expuse la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus