Te afli aici: Acasa » Show biz » Extern » SHOWBIZ / Un scriitor de SF l-a dat în judecată pe James Cameron

SHOWBIZ / Un scriitor de SF l-a dat în judecată pe James Cameron

SHOWBIZ / Un scriitor de SF l-a dat în judecată pe James Cameron

Regizorul James Cameron a fost dat în judecată de un scriitor de SF care solicită despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari acuzându-l pe cineast că ar fi plagiat ideea hitului de boxoffice “Avatar” din 2009, conform starpulse.com.

Scriitorul şi scenaristul SF Bryant Moore susţine că James Cameron şi-a bazat filmul “Avatar” pe două dintre proiectele sale, “Aquatica” şi “Descendants: The Pollination”, precizând că există prea multe similarităţi de conţinut între aceste proiecte ale sale şi filmul lui Cameron. Bryant Moore a anunţat de asemenea că va acţiona în justiţie şi compania de producţie a lui James Cameron, Lightstorm Entertainment, precum şi pe directorii studiourilor 20th Century Fox, anunţă şi TMZ.com.

“Avatar” a obţinut încasări de 2,78 miliarde de dolari din întreaga lume, deţinând recordul absolut al încasărilor înregistrat de o superproducţie. Acesta este al doilea proces în care este implicat James Cameron în doar o lună. La începutul lunii decembrie, Eric Ryder a depus o plângere împotriva regizorului în care susţine că a propus casei de producţie Lightstorm un proiect de film “3D pe teme de mediu” încă din 1999, cu 10 ani înainte de lansarea filmului “Avatar”.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus