Te afli aici: Acasa » Educaţie » Si elevii din Constanta au intrat in greva japoneza

Si elevii din Constanta au intrat in greva japoneza

Mai mulți elevi navetişti și colegi de-ai lor din judeţul Constanţa au intrat luni în grevă japoneză. Cei care fac zilnic naveta la şcoală nu și-au mai primit de 8 luni de zile deconturile pe abonamentele de transport așadar au decis să intre în grevă japoneză pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală. Unii părinţi abia fac față cheltuielilor lunare cu şcolarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară.

„Este important ca în aceste zile toți elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu și-au mai primit banii din octombrie anul trecut și situația este în toată țara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educației prin art. 84 (3). Solicităm autorităților competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acționa în continuare pentru apărarea drepturilor noastre.” a declarat  Alexandru Bajdechi, presedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa

Vineri, 24 mai, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanta, Alba, Covasna şi Municipiul Bucureşti au trimis o scrisoare deschisă către dl. Prim-Ministru, Victor Ponta, privind alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

Reprezentanții elevilor fac apel la toţi elevii să se solidarizeze cu această cauză !

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus