Te afli aici: Acasa » Educaţie » Simpozionul International Constantin Gutu

Simpozionul International Constantin Gutu

O ALTFEL DE ȘCOALĂ

Sâmbătă, 20 mai 2017, la Liceul Jean Louis Calderon, din Timișoara, Asociația Învățătorilor Bănățeni  (AIB) a organizat prima ediție a Simpozionului Internațional  Constantin Guțu, O  ALTFEL  DE ȘCOALĂ.

Membrii asociației și invitații lor ( de la Universitatea de Vest , din Timișoara (UVT), Universitatea Aurel Vlaicu, din Arad, școli din Pamplona- Spania și Londra- Anglia,  profesori din școli și grădinițe timișene, arădene și cărășene, familia celui tocmai cinstit ) au închinat acest eveniment memoriei celui care a fost (până în mai 2016) Domnul Învățător Constantin Guțu (Colegiul Național de Artă  Ion Vidu).

Prima parte a activității a dus cu gândul la momente din viața dascălului care a fost unul dintre fondatorii asociației, inițiatorul coralei A.I.B, dar și promotor al unei școli altfel, capabilă să rupă tiparele clasice și să apropie copilul de educator și de cunoaștere, fără barierele băncilor , catedrei, programei școlare.

S-au rostit alocuțiuni pline de respect, recunoștință pentru cel ce a dat dovadă de o mare omenie în relațiile cu elevii, părinții acestora, colegii, prietenii de la alte școli, ori de la inspectorat, fiindcă, o vreme a fost și un inspector cu suflet pentru dascăli, înțelegându-i, sfătuindu-i cu blândețe și voioșie de cunoscător optimist și inovator.

În acest an, AIB a împlinit 25 de ani de activitate, moment când la UVT i s-a oferit un nou sediu, în sala 313 (bucurie anunțată în timpul simpozionului).  Se preconizează  o reală și utilă colaborare între tinerii profesori, formați de UVT, și valoroșii absolvenți de liceu pedagogic, acum cu experiență de câteva decenii.

Simpozionul a coincis cu încheierea lucrărilor Proiectului Erasmus+ KEYCOLAB, al AIB, astfel încât profesorii din Spania și Anglia au participat la una dintre cele trei secțiuni din partea a doua:

- Educația nonformală

- Pluralism educațional,

- Metoda proiectelor, ERASMUS + KEYCOLAB

La finalul simpozionului, AIB și-a dublat numărul de simpatizanți,  iar profesorii universitari prezenți au aderat ca membri.


Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus