Te afli aici: Acasa » National » Tragedia din Muntenegru: un SOC financiar pentru piata de asigurari?

Tragedia din Muntenegru: un SOC financiar pentru piata de asigurari?

Guvernul a decretat ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru, ai carui supravietuitori, potrivit surselor din piata, sau urmasii celor decedati vor incasa cea mai mare dauna pe parte de vatamari corporale inregistrata in Romania vreodata, ceea ce va insemna un mare soc financiar si pentru companiile de asigurari.

 ”Cu toate ca este un eveniment tragic soldat cu foarte multe victime, iar despagubirile pe care asiguratorul in cauza va trebui sa le plateasca sunt insemnate, credem ca jucatorii din piata locala de asigurari au capacitatea de a plati astfel de daune. Conform normelor in vigoare marea majoritate a asiguratorilor au rezerve care depasesc cuantumul posibil, estimat, al daunelor cauzate de acest accident. Nu credem ca asiguratorii pot fi surprinsi de aceasta dauna, rezervele fiind suficiente, iar multi dintre asiguratorii din Romania sunt reasigurati de companii importante din Europa”, a declarat Cristian Fugaciu, director general, MARSH Romania.

 In Romania, in caz de vatamare corporala, despagubirea medie acordata pe persoana in baza politei RCA se cifreaza la 22.000 lei (circa 5.200 euro), iar pentru decesul in urma unui accident rutier este de 175.000 lei (41.000 euro), se arata in “Ghidul pentru solutionarea daunelor morale”, realizat de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.

 Bineinteles, daca instanta va tine cont de numarul mare de victime si va considera ca suma de 5 milioane de euro nu este suficienta pentru a acoperi prejudiciul moral suferit de catre victime si urmasii acestora, poate da o sentinta in care daunele sa depaseasca aceasta suma. Diferenta ar urma sa fie acoperita de catre agentia de turism Mareea Travel si operatorul Gregory Tour.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus