Te afli aici: Acasa » Educaţie » Ziua Armatei Române – în şcoli

Ziua Armatei Române – în şcoli

 

Sub deviza: “Armata României – forţǎ  - profesionalism – respect”, Biroul de Informare-Recrutare de pe lângǎ Centrul Militar Judeţean Timiş, a pornit o campanie de promovare a carierei militare, în rândul elevilor de clasa a VIII-a, din şcolile timişorene.

Dintre cele trei colegii militare la nivel naţional (Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc), tinerii timişeni sunt îndrumaţi cǎtre Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”, din Alba Iulia.

 Iatǎ paşii spre profesia militarǎ:

 

1) Recrutarea. Elevii claselor a VIII-a, cu media generalǎ peste 7,5, se pot prezenta pânǎ în mai 2013 la Biroul de Informare-Recrutare, la Centrul Militar Zonal Timiş, cu acte de identitate, de studii, vizitǎ medicalǎ efectuatǎ.

2) Selecţia. La Centrul Zonal de Selecţie Alba Iulia, sediul Colegiului Militar “Mihai Viteazul”, candidaţii vor parcurge urmǎtoarele probe eliminatorii :

- probele psihologice (test de inteligenţǎ şi chestionar de personalitate);

- probele fizice (parcurgerea unui traseu aplicativ şi a probei de rezistenţǎ);

- interviul.

3) Admiterea – La Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, se dau probele de concurs cu subiecte tip grilǎ- la matematicǎ şi limba românǎ, unde elevii trebuie sǎ obţinǎ cel puţin media 7,5. Admiterea în colegiul militar este înainte de examenul de capacitate, pentru ca, în cazul în care cineva nu este admis la colegiul militar, sǎ-şi poatǎ continua nestingherit evoluţia şcolarǎ în vreun liceu civil.

Dacǎ au fost amişi la colegiul militar, elevii se întorc la şcoala gimnazialǎ, susţin examenul de capacitate, iar din mediile admiterii în viaţa militarǎ şi cele ale probelor de la capacitate, li se calculeazǎ media de intrare la colegiul militar. De obicei, aceasta se pǎstreazǎ peste nota 9.

“Şi voi puteti fi ca ei!” încurajeazǎ mesajele Armatei Române, la ceas aniversar, ispititoare cǎtre curaj, inteligenţǎ, perseverenţǎ, cinste, patriotism.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus