Te afli aici: Acasa » Educaţie » Ziua Internationala a Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor

Ziua Internationala a Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor

 

 

Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi Ziua Europeană a Parcurilor sunt  evenimente de mediu dedicate protecţiei şi conservării biodiversităţii, habitatelor naturale, ariilor protejate și se celebrează în luna mai a fiecărui an, respectiv datele: 22 mai și 24 mai.

Palatul Copiilor Timişoara în colaborare cu Colegiul Național Bănățean și Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara, au organizat activități cu caracter tehnico-aplicativ, ecoprotective şi cultural, instructive-formative şi informative pentru celebrarea celor două evenimente.

Activitățile derulate sunt cuprinse în calendarul de activități din cadrul proiectelor “Pădurea, plămânul verde al orașului”, “Pe urmele trecutului, vorbim despre viitor” ce sunt coordonate de prof. dr.  Liliana Babă de la Palatul Copiilor Timișoara.

Elevii clasei a III-a de la  Colegiul Național şi membrii cercului de Ornitologie-Etologie de la Palatul Copiilor Timişoara au desfășurat activități cu caracter tehnico-aplicativ, ecoprotective şi culturale din cadrul acțiunii “Pădurea, plămânul verde al orașului”, acțiune ce s-a derulat  la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara sub directa îndrumare a cadrele didactice.

Obiectivele proiectului (generale şi specifice): OG. să dobândească cunoştinţe despre existenţa pădurilor, ca o componentă esenţială a mediului natural şi care contituie o muză pentru toţi artiştii. OS. 1. să observe şi să cunoască mediul natural din realitate 2. să participe la acţiuni de plantare arbuşti, amenajare spaţii verzi 3. vizitarea locaţiei Pădurea Verde și a Parcului dendrologic de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara în vederea realizării de lucrări pe teme din domeniul artelor vizuale şi montării de căsuţe pentru păsărele; 4. vizitarea „Muzeul vânătorii“ de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara care deține  material didactic divers: colecţie de excremente ale animalelor sălbătice, perfect conservate, puse pe suporturi care reproduc mediul natural (singura colecţie de acest gen cel puţin din România);  colecţie de: mamifere mari şi mici, păsări, trofee de vânătoare; colecție ouă de păsări etc. Acțiunea s-a încheiat cu concursul “Cine a reținut mai multe informații, câștigă!” (activitate interactivă) și concursul de desene -”Păsările din pădure”, concurs finalizat cu expoziția lucrărilor.

O altă activitate extraşcolară – transdisciplinară a fost “Pe urmele trecutului, vorbim despre viitor”, organizată de Palatul Copiilor Timişoara, Colegiul Național Bănățean şi Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara, unde de altfel s-a desfăşurat aceste activităţi.

Elevii clasei a II-a de la  Colegiul Național Bănățean şi membrii cercului de Ornitologie-Etologie de la Palatul Copiilor Timişoara au desfășurat activități cu caracter tehnico-aplicativ, educative, instructive-formative şi informative în cadrul acțunii “Pe urmele trecutului, vorbim despre viitor”, acțiunea s-a desfăşurat  la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara sub directa îndrumare a cadrele didactice.

Scopul proiectului -  Însuşirea unui set de valori şi grija pentru patrimoniul natural, motivaţia şi dorinţa de a participa la acţiuni în folosul comunităţii; Organizarea unei sesiuni de informare  în rândul elevilor pe teme de mediu, istorie, cultură.

Obiective atinse: observarea şi cunoașterea mediul natural înconjurător; vizitarea locaţei Pădurea Verde și a Parcului dendrologic (unul dintre cele mai bine dotate din Banat, cu exemplare indigene şi exotice, unde viitorii pădurari şi tehnicieni silvici învaţă să identifice arborii şi arbuştii după frunze, trunchiuri etc.) de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara în vederea realizării de lucrări pe teme din domeniul artelor vizuale şi Ornitologiei; vizitarea „Muzeul vânătorii“ de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara.

Acțiunea s-a încheiat cu concursul “Specii  indigene şi exotice de arbori și arbuști” (activitate de identificare a acestora după frunze și trunchi) și concursul de desene – “Urme de animale sălbatice”, concurs finalizat cu expoziția lucrărilor.

Autor articol:  prof. dr. Babă Liliana

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus