Te afli aici: Acasa » Administratie » Actiuni de control si masurile luate

Actiuni de control si masurile luate

În data de 10 iulie, un număr de 32 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înființate de Direcția de Sănătate Publică Timiș (14  solicitări la punctul de la Opera Română, 3 solicitări la Gara de Nord,  nicio  solicitare în Piața 700, 12 solicitări în Piața Badea Cârțan și 3 solicitări la Casa de Cultură din Lugoj).

Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a fost solicitat pentru 1 persoană căzută în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.

Direcția de Sănătate Publică Timiș, prin Serviciul de control în sănătate publică,  a efectuat un număr 22 de acțiuni de control în unități publice (5 unități de alimentație publică, 4 unități de cazare, 1 magazin, 1 unitate de producție alimentară, 1 depozit de suplimente alimentare, 3 magazine desfacere suplimente alimentare, 3 cabinete medicale, 3 întreprinderi, 1 farmacie).  A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a verificat, în data de 10 iulie, un număr de 9 operatori economici, din care 4 operatori economici prestatori de servicii de alimentație publică, 2 operatori economici prestatori de servicii nealimentare, 1 operator economic care prestează servicii în incinta ștrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, 2 magazine alimentare.

În urma verificărilor s-au constatat abateri referitoare la neafișarea prețurilor la produsele alimentare, neafișarea pe listele de meniu a gramajelor pentru porțiile servite, comercializarea de produse fără ca eticheta să conțină informații în limba română, depozitarea incorectă a alimentelor. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor s-au aplicat  3 sancțiuni contravenționale (1 avertisment  și 2 amenzi contravenționale, în valoare de 20.000 de lei).

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a efectuat, în data de 5 iulie, controale la 6 unități economice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș a intervenit pentru limitarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată în localitățile Liebling și Jimbolia. A ars, cumulat, o suprafață de 3.100 m2 vegetație uscată de miriște și fân. Totodată au fost efectuate controale pe linia prevenirii incendiilor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus