ADMINISTRATIE / Parteneriat româno-german

Astăzi s-a semnat la Primăria Timişoara un memorandum de colaborare între Fundaţia româno-germană Aquademica şi German Water Partenership.

Aquatim este membru fondator al Fundaţiei Aquademica. Colaborarea va consta în schimburi de experienţă şi proiecte comune de dezvoltare profesională în domeniul apei. La semnarea protocolului au fost prezenţi primarul Gheorghe Ciuhandu, Klaus Christian Olasz, Consul german la Timişoara şi Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim. Din partea celor două instituţii, au fost prezenţi la semnarea protocolului Stefan Girod şi  Peter Köstner, din partea German Water Partenership, şi Monica Isacu şi Mihai Grozăvesc, din partea Aquademica.

German Water Partnership este o asociaţie de firme, instituţii şi universităţi, sub tutela ministerelor federale ale mediului, economiei, ştiinţei şi cercetării, de dezvoltare şi de externe. Obiectivul asociaţiei este promovarea pe plan internaţional a industriei şi tehnologiei germane de management al apelor. În anul 2009, în cadrul asociaţiei s-a înfiinţat Forumul România, care urmăreşte dezvoltarea unui cadru de colaborare între profesioniştii din cele două ţări. Fundaţia Aquademica, ai cărei membri fondatori sunt operatorul regional de apă şi canalizare Aquatim şi Departamentul de ape uzate de la Primăria München, pune la dispoziţia specialiştilor români din industria apei programe de instruire profesională, cu accent pe latura practică şi beneficiind de aportul unor lectori cu experienţă internaţională. În anul 2011, fundaţia a organizat 14 cursuri şi seminarii, la care au participat peste 350 de cursanţi de la 41 de companii. Un alt domeniu abordat de fundaţie este cel al proiectelor naţionale şi internaţionale având ca obiect gestionarea mediului, în special a apei potabile şi uzate.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.