Apa tulbure pe Bega, apa curata la robinet

La staţia de tratare Bega se lucrează de peste o lună de zile în condiţii speciale. Cu toate acestea, apa potabilă furnizată de staţia de tratare în reţeaua oraşului s-a încadrat tot timpul în parametrii de calitate.

Apa Begăi, captată la staţia de tratare din cartierul Plopi, este foarte tulbure, de mai bine de o lună de zile, din cauza precipitaţiilor şi a aportului mai mare de la afluenţii din zonele montane. Turbiditatea, mărimea fizică care măsoară lipsa de transparenţă a apei şi este în acelaşi timp un parametru monitorizat la tratarea apei, nu a scăzut niciodată în această perioadă sub 50 de grade sau unităţi de turbiditate (NTU). În mod normal, turbiditatea apei din Bega este sub 10 NTU, iar recordul perioadei a fost de 640 NTU, înregistrat în data de 16 martie.

Apa potabilă livrată de staţia de tratare Bega are, în medie, 0,5 NTU, mult sub limita impusă de lege, de 5 NTU. Pentru a „curăţa” apa din Bega, personalul staţiei de tratare a folosit în această perioadă 160 t de aluminat de sodiu şi 200 t sulfat de aluminiu, adică o cantitate de zece ori mai mare de reactivi decât în mod normal.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.