Te afli aici: Acasa » Administratie » Aquatim anunta tarife mai mari la apa, din 1 septembrie

Aquatim anunta tarife mai mari la apa, din 1 septembrie

Începând cu 1 septembrie 2012, tarifele pentru serviciile prestate de societatea Aquatim în toate localităţile din aria de operare vor fi de:

– 2,28 lei/mc, fără TVA, pentru furnizarea apei (2,83 lei/mc, cu TVA)

– 2,08 lei/mc, fără TVA, pentru prestarea serviciilor de canalizare (2,58 lei/mc, cu TVA)

Noile tarife au fost avizate iniţial de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). În şedinţa din 9 august, Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (ADI), a aprobat noile tarife, în numele autorităţilor publice, acţionari ai societăţii Aquatim.

Societatea Aquatim a realizat şi are în derulare proiecte mari de investiţii, în beneficiul populaţiei, pentru care a obţinut finanţări europene nerambursabile şi a contractat împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale. Condiţiile cuprinse în memorandumurile de finanţare şi acordurile de împrumut prevăd obligativitatea ajustării anuale a preţurilor şi tarifelor cu inflaţia şi creşterea în termeni reali, în conformitate cu planul anual de evoluţie a tarifelor. Strategia tarifară a fost gândită astfel încât să asigure durabilitatea operatorului regional pe termen scurt, mediu şi lung, fără să depăşească limita suportabilităţii populaţiei, care este de circa 2-2,5% din venitul net al unei gospodării medii.

Ajustarea tarifelor permite asigurarea resurselor financiare pentru derularea unui program de investiţii de 119 milioane de Euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în perioada 2008- 2013. Judeţul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 300 km noi de reţele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus