Te afli aici: Acasa » Administratie » Au inceput lucrarile de reabilitare a canalizarii pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara

Au inceput lucrarile de reabilitare a canalizarii pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara

Societatea Aquatim a demarat lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare pe strada Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia), pe tronsonul dintre străzile Versului și Calea Martirilor 1989. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, fiind cuprinse în proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Circulația va fi închisă pe strada Mareșal C. Prezan, pe tronsonul  sus-menționat. Se estimează că lucrările din zonă se vor finaliza către sfârşitul anului 2014.

Suntem conştienţi că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populaţiei din zona respectivă, dar,  trebuie să menționăm, astfel de investiţii se fac în beneficiul cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de canalizare va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se vor reamenaja străzile şi trotuarele.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente, recomandăm șoferilor să parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, pe străzile în lucru.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale  – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus