Comitet pentru situatii de urgenta

Astăzi, la Instituția Prefectului, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de domnul prefect Eugen Dogariu, în cadrul căreia, la primul punct de pe ordinea de zi, a fost abordată problema calității apei potabile din sistemul public de alimentare cu apă al comunei Beba Veche. Conform celor prezentate de primarul localității, dl. Ioan Bohancanu, la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat că arsenul din apă se găsește în cantități mai mari decât cele admise de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile. Au fost puse în discuți două soluții, fiind vorba de achiziționarea unei instalații performante de tratarea apei sau alimentarea cu apă a localităților Beba Veche, Cherestur și Pordeanu din alte surse ( alte localități din zonă). Având în vedere faptul că ar putea exista astfel de probleme și la apa din alte localități, urmează ca în zilele următoare să se facă analiza apei potabile din localitățile din zonă, urmând ca, mai apoi, Instituția Prefectului să trimită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o adresă prin care se va solicita identificarea fondurilor necesare achiziționare instalațiilor pentru tratarea apei, astfel încât aceasta să respecte normele din Legea Apei Potabile.

O altă problemă abordată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se referă la infecțiile nosocomiale din spitalele din Timiș și, respectiv, găsirea soluțiilor pentru ca acestea să nu se mai producă. Direcția de Sănătate Publică a prezentat o statistică privind numărul acestor infecții în ultimii trei ani și s-au pus în discuție măsurile care se pot lua pentru evitarea unor astfel de infecții.

Ultimul punct de pe ordinea de zi s-a referit la prevenirea inundațiilor care s-ar putea petrece în perioada următoare, având în vedere prognozele conform cărora în lunile februarie și martie se vor înregistra ploi peste mediile anuale. S-a stabilit ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc o întâlnire la care să participe instituțiile cu competențe în domeniu, alături de primarii localităților în care s-au înregistrat probleme de-a lungul anilor trecuți, pentru a se lua toate măsurile necesare pentru prevenirea inundațiilor.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.