Te afli aici: Acasa » Administratie » Comunicat transmis primarului Nicolae Robu

Comunicat transmis primarului Nicolae Robu

Instituția Prefectului a transmis luni, primarului municipiului Timișoara, domnul Nicolae Robu, o adresă în baza căreia i se solicită ca, în calitatea sa de președinte al Comitetului local pentru situații de urgență Timișoara, să dispună luarea măsurilor necesare pentru realizarea toaletării arborilor sau tăierea celor cu pericol de prăbuşire din municipiul Timişoara.

Această solicitare s-a realizat în vederea prevenirii unor situații periculoase, având în vedere furtunile din ultimele zile, precum și faptul că prognoza meteorologică pentru perioada imediat următoare arată că s-ar mai putea produce astfel de fenomene meteorologice.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş a  avut, numai în două zile – sâmbătă și duminică – 18 solicitări de intervenții pentru degajarea arborilor căzuți din cauza furtunilor.

În urma verificării pentru legalitate a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Timișoara nr. 359/18.06.2013, Instituția Prefectului a înaintat  Consiliului Local al municipiului Timișoara o procedură prealabilă, prin care se cere reanalizarea hotărârii. Concret, în procesul verbal încheiat cu ocazia ședinței Consiliului Local al municipiului Timișoara din data de 18.06.2013 – ședință în care a fost adoptată HCL 359/2013 – s-a consemnat faptul că proiectul a fost supus consiliului local spre aprobare de trei ori, întrucât nu a întrunit numărul de voturi cerut de lege. S-au încălcat, astfel, prevederile Ordonanței Guvernului nr. 35/2002 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a Consiliului Local, cât și cele ale Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local al municipiului Timișoara (aprobat prin Hotărârea 4/2005 și modificat prin Hotărârea nr 315/2008). Conform art. 54 din OG 35/2002 și art. 64 din Regulamentul Consiliului Local al municipiului Timișoara „proiectele de hotărâri sau propunerile respinse de consiliu nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședințe.“

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus