Te afli aici: Acasa » Administratie » Controale

Controale

Datele  primite de Instituția Prefectului Județul Timiș, referitoare la acțiunile de control și măsurile luate în perioada de caniculă:

În data de 9 iulie, un număr de 8 persoane au apelat la punctele de prim ajutor înființate de Direcția de Sănătate Publică Timiș (o solicitare la punctul de la Opera Română, nicio solicitare la Gara de Nord,  o  solicitare în Piața 700, 3 solicitări în Piața Badea Cârțan și 3 solicitări la Casa de Cultură din Lugoj).

Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a fost solicitat pentru 2 persoane căzute în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.

Direcția de Sănătate Publică Timiș, prin Serviciul de control în sănătate publică,  a efectuat un număr de 19  acțiuni de control în unități publice (4 unități de alimentație publică, 3 unități de cazare, 5 magazine, 4 întreprinderi, 3 farmacii. A fost aplicată 0 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a verificat, în data de 9 iulie, un număr de 9 operatori economici, din care 4 operatori economici prestatori de servicii de alimentație publică, 1 operator economic prestator de servicii nealimentare, 2 operatori economici care prestează servicii în incinta ștrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, 2 magazine alimentare. În urma verificărilor s-au constatat abateri referitoare la neafișarea prețurilor la produsele alimentare,neafișarea pe listele de meniu a gramajelor pentru porțiile servite, comercializarea de produse fără ca eticheta să conțină informații în limba română, depozitarea incorectă a alimentelor. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor s-au aplicat  6 sancțiuni contravenționale (3 avertismente și 3 amenzi contravenționale, în valoare de 25.000 de lei).

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a efectuat, în data de 5 iulie, controale la 9 unități economice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș a intervenit pentru limitarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată în localitățile Timișoara, Lugoj, Foeni, Gătaia și Victor Vlad Delamarina. A ars, cumulat, o suprafață de 12.500 m2 vegetație uscată de miriște și fân.  Totodată au fost efectuate controale pe linia prevenirii incendiilor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus