Te afli aici: Acasa » Administratie » Cursuri gratuite de antreprenoriat

Cursuri gratuite de antreprenoriat

În calitate de partener al mai multor proiecte cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş face înscrieri pentru noi serii de cursuri de antreprenoriat, după cum urmează:

– Cursul de perfecţionare profesională în antreprenoriat ”Managerul în Armură“, derulat în cadrul Proiectului “Dezvoltarea spiritului antreprenorial şi creşterea competitivităţii în afaceri“, se adresează personalului din întreprinderi mici sau mijlocii, angajaţi în funcţii de conducere, cu domiciliul  în mediul urban. Cursurile se derulează pe durata unui an, în 12 sesiuni lunare, câte 5 ore  pe lună. Absolvenţii vor beneficia de certificare internaţională în management şi leadership (certificate ILM), coaching personal şi de echipă, perspective de dezvoltare a carierei sau de deschidere a unei afaceri, interactiune cu alţi manageri din companii şi domenii diferite. Cursul are loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiş din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informaţii suplimentare şi înscrieri de participare la tel. 0256-219172, 0374160914, dna Carmen Romac – asistent manager de proiect CCIAT.

Cursurile de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, derulate în cadrul Proiectului “Inițiere în dezvoltarea afacerii”, se adresează personalului de conducere din micro-întreprinderi şi IMM-uri şi vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale prin programe de formare și servicii de consiliere şi coaching. Din cadrul unei firme pot participa mai multe persoane. Fiecare persoană înscrisă participă obligatoriu la 4 module de curs din lista celor 16 programe de formare. Durata unui curs este între 16 – 32 de ore, din care 2 zile de curs în sală (între orele 9.00–17.30), completat cu ore de curs pe platforma on-line. La finalul cursurilor, participanţii susţin un examen în urma căruia vor primi certificate de absolvire autorizate de Consiliul Național pentru Formarea Profesională a Adulților și avizate de Ministerul Muncii și de Ministerul Educaţiei. După finalizarea cursurilor, fiecare absolvent beneficiază, cu titlu gratuit, de consiliere şi coaching personalizat pentru formarea pe mai departe a abilităţilor antreprenoriale dobândite şi/sau pentru demararea unei afaceri noi, de asistenţă tehnică şi colaborare on-line. Cursurile se desfăşoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiş din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informații suplimentare şi înscrieri de participare la tel. 0374-160831, 0724/604132, dra Ana Maria Luca – expert formare profesională.

 

Programe de formare și asistenţă, derulate în cadrul Proiectului „Dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru IMM-uri în vederea îmbunătăţirii eficienţei organizaţionale şi valorificării oportunităţilor de afaceri”, se adresează personalului de conducere din întreprinderi, întreprinzătorilor (patroni de IMM-uri), angajaţilor şi persoanelor care doresc să iniţieze o afacere.

Tematica pachetelor de formare cuprinde: strategii de dezvoltare a firmei şi ciclurile economice, managementul calităţii, strategii de reorganizare instituţională; marketing antreprenorial; management financiar; fundamentarea afacerii; finanţarea afacerii; identificarea şi valorificarea de oportunităţi, inclusiv în condiţii de criză economică; asumarea riscurilor; identificarea oportunităţilor de afaceri şi de ocupare pe cont propriu; aspecte legislative; planul de afaceri; module speciale.

Cursurile se desfăşoară în staţiuni turistice din Regiunea Vest.

Comentarii (1)

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus