Te afli aici: Acasa » Administratie » Demarare lucrari de investitii pe str. Telegrafului – Timisoara

Demarare lucrari de investitii pe str. Telegrafului – Timisoara

În data de 26 februarie 2014, pe strada Telegrafului din Timișoara vor demara lucările de reabilitare a rețelei de canalizare, pe o lungime de circa 700 m. Lucrările fac parte din contractul “Extinderea și modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Timișoara Nord”, din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

 

Șantierul va fi împărțit în două tronsoane de lucru: primul se întinde de la str. Samuil Micu până la str. Renașterii și va începe la data mai sus menționată, iar al doilea va fi între str. Samuil Micu și Mihail Kogălniceanu și va demara la finalizarea primului tronson. Lucrările vor fi execute de Asocierea Porr Cosntruct SRL, Saiftim SA, Tuboterm Construct SRL și Formin SA.

 

Suntem conştienţi că şantierul are impact negativ asupra populaţiei din zona afectată însă, investiţia vizează în final creşterea confortului cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la rețeaua de canalizare, care ar crea disconfort locuitorilor din zonă, va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se va putea realiza amenajarea străzilor şi a trotuarelor.

 

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente cetățenii sunt sfătuiți să ţină cont de următoarele recomandări: posesorii de autovehicule să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate celor pe care se desfăşoară lucrările, iar pe străzile în lucru pietonii să traverseze doar pe podeţele special amenajate.

 

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus