Te afli aici: Acasa » Administratie » Finantare din fonduri europene

Finantare din fonduri europene

Ieri, în prezenţa Domnului prefect Eugen Dogariu şi a doamnei subprefect Liliana Oneţ a avut loc la Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, reuniunea de lucru cu reprezentanţii instituţiilor din judeţul Timiş, care au calitatea de unităţi de implementare, organisme intermediare, agenţii de plată, unităţi ale ministerelor în teritoriu.

Întâlnirea a avut drept scop cunoaşterea stadiului derulării programelor de finanţare din fonduri europene derulate la nivelul judeţului Timiş şi a problemelor cu care se confruntă aceste instituţii.

A fost evidenţiat faptul că, există încă linii de finanţare deschise sau care se vor deschide în perioada următoare, în domeniul dezvoltării regionale, cercetării şi dezvoltării, dezvoltării rurale (domeniul irigaţiilor şi în domeniul non agricol al promovării IMM-urilor),  resurselor umane (programe de calificare profesională, pregătire profesională tehnică a elevilor), protecţiei mediului.

Printre problemele identificate de aceste instituţii în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor europene au fost amintite: nerespectarea graficului de rambursare de către beneficiar, prezentarea unor proiecte tehnice de slabă calitate, întârzieri în derularea proiectelor datorate contestaţiilor la contractele de achiziţii, lipsa cofinanţării, întârzieri în ceea ce priveşte obţinerea unor avize.

De asemenea a fost menţionat faptul că, în prezent se află în consultare publică pe site-ul www.adrvest.ro, Ghidul solicitantului pentru domeniul „Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe”, ce vizează reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiile reședință de județ.

Domnul prefect a precizat faptul că între Instituţia Prefectului Judeţul Timiş şi instituţiile care gestionează fonduri europene, trebuie să existe o relaţie strânsă de colaborare, care să aibă drept scop creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene la nivelul judeţului Timiş şi şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a sprijini rezolvarea problemelor cu care se confruntă aceste instituţii. De asemenea a solicitat celor prezenţi, ca împreună cu reprezentanţi ai Instituţiei prefectului să identifice modalităţi eficiente de promovare a surselor de finanţare active şi de informare a potenţialilor beneficiari ai fondurilor europene.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus