Te afli aici: Acasa » Administratie » Gitenstein, optimist în privinţa evoluţiei României în următorii 10 ani

Gitenstein, optimist în privinţa evoluţiei României în următorii 10 ani

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că România nu a înregistrat progrese notabile în primii zece ani de la Revoluţie, însă a doua decadă a adus schimbări spectaculoase, el declarându-se astfel optimist în privinţa evoluţiei democraţiei româneşti în următorii zece ani.

“În primii zece ani de la Revoluţie aici nu s-a schimbat nimic, dar în următorii zece schimbarea a fost uriaşă. Iar eu, un optimist, uitându-mă la dorinţa voastră, a celor tineri, de schimbare, prevăd o evoluţie importantă a democraţiei în această ţară. Să vedeţi ce va fi în următorii zece ani”, le-a spus Gitenstein studenţilor Facultăţii de Drept din Bucureşti cu care a avut, marţi, o întâlnire.

Gitenstein a lăudat dorinţa de reformare, de schimbare pe care cei din sistemul judiciar românesc o manifestă, spunând că, pentru el, acesta este lucrul cel mai important, ceea ce îl bucură cel mai mult.

Ambasadorul le-a povestit apoi studenţilor români că, la un curs de limbă română, a învăţat expresia “Asta-i viaţa!”, aceasta fiindu-i explicată ca un antonim al sloganului cu care Barack Obama a câştigat preşedinţia Statelor Unite – “Yes, we can!”.

“Cea mai gravă urmare a anilor de comunism din România este teama oamenilor de a face greşeli. De-asta mi-aş dori ca voi, cei tineri, să spuneţi mai mult «Yes, we can!» şi mai puţin «Asta-i viaţa!»”, a spus Gitenstein.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus