Inundatii in Timisoara

Ploaia torenţială care s-a abătut, miercuri, asupra Timişoarei a creat mari probleme în oraş. După ore întregi de precipitaţii, o maşină a rămas blocată la Pasajul Popa Şapcă, pasaj care s-a umplut de apă, şi mai multe subsoluri ale unor imobile au fost inundate. Circulaţia a fost dată complet peste cap.

Potrivit reprezentanţilor ISU Banat, o maşină a rămas blocată în pasajul de pe strada Popa Şapcă, care a fost inundat, în cursul serii de miercuri. Apa depășea un metru și jumătate. Circulaţia a fost blocată, iar pompierii și polițiștii au intervenit în zonă.

Probleme mari au fost și la pasajul Jiul și la cel de la Fructus, care s-au umplut de asemenea de apă. Nici pe strada Gheorghe Lazăr nu s-a mai putut trece cu mașina, creându-se blocaje în trafic. Șoferii nu au mai putut să înainteze. Au povestit că apa le-a ajuns până la portbagajul autoturismelor și că nu mai știau pe unde să o apuce pentru a ajunge mai repede la adăpost.

Ploaia torenţială a încurcat şi mai mult traficul din Timişoara, şi aşa dat peste cap din cauza șantierelor.

Sistemul de canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţilor mari de apă căzute. Mai multe subsoluri au fost inundate, pe străzi precum Miron Costin, Felix, Hebe, C.D. Loga sau Palmierilor. Nici spitalele nu au scăpat de inundaţii. Subsolurile de la Spitalul de Copii s-au umplut de apă.

De asemenea, pompierii au intervenit şi în localitatea periurbană Dumbrăviţa, tot pentru a scoate apa dintr-un subsol inundat.

Potrivit pompierilor de la ISU Banat, un copac a căzut pe carosabil pe strada Madrid.

Nici mall-ul din oraş nu a scăpat de inundaţii, apa pătrunzând până în curtea de depozitare a centrului comercial.

De asemenea, subsolurile imobilelor din Timişoara continuă să se inunde. Apa a intrat şi în beciurile unor imobile de pe străzile Gheorghe Bariţiu, Carol Telbisz, dar şi în Piaţa Victoriei.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.