Te afli aici: Acasa » Administratie » Militarul ucis în Afganistan, înmormântat la Braşov în prezenţa ministrului Apărării

Militarul ucis în Afganistan, înmormântat la Braşov în prezenţa ministrului Apărării

Sublocotenentul post-mortem Valerică Leu a fost înmormântat, duminică, cu onoruri militare, la Cimitirul Municipal Braşov, în prezenţa ministrului Apărării, Gabriel Oprea, care a declarat, după ceremonia religioasă, că ar fi preferat să-i strângă mâna bărbăteşte după misiunea din Afganistan.

Ceremonia religioasă a început în jurul orei 13.30 la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul Craiter şi a dura aproximativ două ore.

La finalul ceremoniei, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a promis familiei militarului că nu o va lăsa “în urmă”.

Îmi doream să-i strâng mâna bărbăteşte la întoarcerea din misiunea din Afganistan. Însă militarii români merg în teatre de operaţiuni pentru că sunt demni şi curajoşi şi pentru că asta este datoria lor. România reprezintă o naţiune, iar naţiunea are un destin“, a spus ministrul Apărării.

De asemenea, primarul Braşovului, George Scripcaru, prezent la funeralii, a declarat că săptămâna viitoare va propune în şedinţa Consiliului Local ca militarului Valerică Leu să îi fie acordat titlul de cetăţean de onoare post-mortem.

La funeralii au participat câteva sute de persoane, majoritatea colegi ai militarului de la Vănătorii de Munte Braşov.

Trupul neînsufleţit al sergentului major Valerică Leu, ridicat la grad de sublocotenent post-mortem, a fost adus vineri în ţară, fiind întâmpinat la sosirea la Baza aeriană 90 de familie, oficiali MApN, ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Sâmbătă, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus la Braşov şi depus la capela Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul Craiter.

Militarul, care făcea parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan, a murit, miercuri, la ora 8.30 (ora României), în timpul unei misiuni. Sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus