Prefectul Timisoarei Eugen Dogariu s-a intalnit cu primarii comunelor din judetul Timis

Ca urmare a situației meteorologice și hidrologice înregistrate în județul Timiș, a topirii stratului de zăpadă, precum și a precipitațiilor căzute,  pe terenurile agricole și pe pășunile din zona de sud a județului s-a constatat creșterea suprafețelor la nivelul cărora apa a băltit.

În acest context, domnul prefect Eugen Dogariu a invitat astăzi, la Instituția Prefectului, primarii localităților Ciacova, Deta, Gătaia, Banloc, Cenei, Denta, Foieni, Ghilad, Giera, Giulvăz, Jamu Mare, Jebel, Moravița, Peciu Nou, Șag, Uivar pentru a se analiza și stabili măsurile care se impun în vederea soluționării  problemelor din această zonă a județului.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Filiale de Îmbunătățiri Funciare Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș, Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș și ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Timiș.

Au fost abordate problemele primăriilor din zonă, legate de intervențiile pentru evitarea inundațiilor, inclusiv desecarea canalelor,  a rigolelor și intervenția stațiilor de pompare a ANIF, în zonele în care se impune. Au fost identificare soluții atât pe termen scurt (pentru această perioadă), cât și pentru perioada următoare.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.