În cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” finanţat peste 70% din fonduri europene, în această periodă, în Timişoara se lucrează pe străzile Theodor Aman, Radu de la Afumati, Homorod, Anvers, Grigore Ureche, Răscoala din 1907, Podgoriei, Romaniţei, Contemporanul, Bacalbaşa, Paganini, Sofocle şi Calea Urseni. Lucrările vor continua pe mai multe străzi din zonele de nord şi de sud ale municipiului Timişoara. Investiţiile constau în construcţia reţelei stradale de alimentare cu apă şi de canalizare, construcţia branşamentelor de apă, inclusiv a apometrelor, a căminelor de apometru, a racordurilor la canalizare precum şi a căminelor de racord pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare. Menţionăm că atât căminele de branşament cât şi cele de racord vor fi poziţionate pe domeniul public, lângă limita de proprietate a consumatorilor. La finalul proiectului, în Timişoara, investiţiile vor însuma 10 km de reţea nouă de apă şi aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou.
Menţionăm că Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).
Prin acest proiect, în multe localităţi din judeţul Timiş sunt vizate următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.