Te afli aici: Acasa » Administratie » Timişoara, destinaţie turistică de weekend

Timişoara, destinaţie turistică de weekend

În data de 26 septembrie 2012, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a avut iniţiativa organizării unei acţiuni destinate dezvoltării turismului de incoming în Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, instituţii de artă şi cultură (teatre, operă, filarmonică, muzee etc.), agenţii de turism şi tour-operatori, linii aeriene, restaurante, hoteluri, alte entităţi care prin activitatea desfăşurată pot stimula creşterea exportului de servicii turistice, prin elaborarea de pachete integrate de servicii turistice de tip City Break şi promovarea lor în Marea Britanie (în colaborare cu CCI Nottigham cu care CCIAT a încheiat un Acord de Colaborare), Italia şi Germania.

Acţiunea a avut ca scop principal promovarea Timişoarei printre oraşele din Europa unde există curse de avion low cost şi includerea acesteia între destinaţiile turistice de sfârşit de săptămână.

Programul va conduce la rezultate pe termen scurt, mediu şi lung. Astfel, va creşte vizibilitatea oraşului în perspectiva candidaturii Timişoarei la capitală culturală europeană 2020, va creşte gradul de ocupare în unităţile hoteliere în perioada de weekend (până acum, turismul de tranzit şi cel de afaceri asigură gradul de ocupare în cursul săptămânii), rulajul unităţilor de alimentaţie publică, încasările la instituţiile de artă şi cultură.

Întâlnirea s-a bucurat de prezenţa a peste 30 de reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor, asociaţiilor şi societăţilor de profil din Timişoara şi judeţul Timiş care au apreciat iniţiativa CCIAT de a organiza o întâlnire a tuturor factorilor implicaţi în dezvoltarea exportului de servicii turistice: Filarmonica „Banatul”, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Teatrul de Stat Maghiar, Teatrul de Stat German, Opera Română, Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Muzeul Satului, Asociaţia de Dezvoltare Zonală Buziaş, Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Timiş, Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest Timişoara, Infopoint turistic al Primăriei Municipiului Timişoara, Wizz Air, hoteluri şi restaurante, agenţii de turism, istorici.

Agenţiile de turism au solicitat sprijinul CCIAT pentru înfiinţarea la Timişoara a unui cluster în domeniul turismului. În acest sens, în perioada care urmează, experţii CCIAT vor oferi consultanţă specifică entităţilor interesate în crearea clusterului.

„Transformarea competiţiei dintre firmele locale în co-opetiţie (cooperare + competiţie) este o construcţie de durată dar care pe termen mediu şi lung va aduce beneficii nete pentru toţi cei implicaţi. CCIA Timiş îşi oferă expertiza mediului economic local astfel încât Timişoara să devină un vârf de lance al dezvoltării economico-sociale a României„, a declarat în închiderea evenimentului dna Menuţa IOVESCU, Director General al CCIAT.

Următoarea etapă în implementarea proiectului este organizarea unui workshop, cu participarea domnului Ioan HOLENDER, originar din Timişoara şi cetățean de onoare al orașului, director al Operei de Stat din Viena pentru cea mai lungă perioadă din istoria acestei instituţii.

Pachetele integrate de servicii City Break

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus