Te afli aici: Acasa » Administratie » Timisoara sta bine la capitolul sistem de canalizare

Timisoara sta bine la capitolul sistem de canalizare

În ciuda cantităților mari de precipitații căzute ieri în Timișoara, sistemul de canalizare, stațiile de pompare și stația de epurare a apelor uzate funcționează la parametri normali.

Deși în cursul zilei de ieri, la dispeceratul Aquatim au fost primite peste 90 de reclamații privind înfundarea racordurilor de canalizare și a receptorilor pluviali și doar patru reclamații pentru inundarea străzilor, nu există probleme majore în funcționarea sistemului de canalizare. În cele mai multe cazuri, înfundarea racordurilor se produce din cauza deșeurilor menajere și a materiilor grosiere aruncate de consumatori în rețeaua interioară de canalizare. Astfel, conductele se colmatează, iar în timpul ploilor crește nivelul apei din canalizare, aceasta putând refula în stradă sau în locuințe. De asemenea, nisipul și deșeurile vegetale aruncate în canalizare reprezintă o altă cauză de colmatare a conductelor și de creștere a nivelului apei. Precipitațiile căzute au antrenat deșeurile din sistemul de canalizare, la stația de epurare adunându-se cinci containere de gunoi. Denivelările de asfalt și lipsa pantei de alunecare către receptorii pluviali sunt alte cauze care duc la acumularea apei pe carosabil sau trotuar.

Debitul total de ape uzate înregistrat la intrarea în stația de epurare a fost 21.500 l/s, ceea ce reprezintă debitul maxim de când a fost pusă în funcțiune noua stație de epurare, iulie 2011 și de circa 16 ori mai mult decât debitul mediu obișnuit de 1.300 l/s. Echipele de intervenție au lucrat la capacitate maximă și au intervinit punctual, în locațiile unde au fost făcute sesizări.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus