Te afli aici: Acasa » Auto » AUTO / Proiect pentru examinatorii auto

AUTO / Proiect pentru examinatorii auto

AUTO / Proiect pentru examinatorii auto

Examinatorii auto vor fi testaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică – proiect
Examinatorii care participă la testarea pentru obţinerea permisului auto vor fi examinaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică, iar dacă vor fi declaraţi “respinşi” de două ori consecutiv vor trebui să absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator, potrivit unui ordin al MAI.
Fiecare examinator este evaluat anual privind modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. Evaluarea anuală se efectuaează la locul de muncă al examinatorului, de ofiţeri specialişti ai DRPCIV anume desemnaţi de către directorul acestei instituţii. Directorul DRPCIV poate împuternici şi pe şeful serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pentru efectuarea evaluării anuale, se arată în proiectul de ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea şi controlul examinatorilor care perticipă la desfăşurarea examenelor practice pentru obţinerea permisului de conducere.
La evaluarea anuală examinatorii vor susţine un test scris şi o probă practică pentru verificarea competenţelor pe care trebuie să le aibă.
Rezultatele evaluării anuale şi atestatele examinatorilor declaraţi “respins” vor fi înaintate Serviciului regim permise şi examinări din DRPCIV în termen de cinci zile de la testare, se mai arată în proiectul de act normativ.
Examinatorii au dreptul la o reevaluare, după 30 de zile calendaristice, însă dacă vor fi respinşi şi de această dată, vor fi nevoiţi să susţină examenul pentru un nou atestat.
Totodată, potrivit proiectului, examinatorii trebuie să se supună unui proces de formare continuă minimă. Astfel, ei se vor pregăti câte patru zile la fiecare doi ani, pentru a-şi menţine şi actualiza cunoştinţele şi aptitudinile necesare în vederea efectuarii examinării. Procesul de formare continuă minimă presupune şi ca, o dată la cinci ani, pentru minimum cinci zile, examinatorii să conducă pentru a-şi menţine şi dezvolta aptitudinile de conducere a vehiculului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus