Te afli aici: Acasa » Auto » Catde sigure sunt drumurile din Timis?

Catde sigure sunt drumurile din Timis?

În cadrul unei ședințe recente a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş a fost abordată și tema siguranţei rutiere pe principalele artere din judeţ.

Reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Gheorghe Moldovan, a subliniat faptul că „analiza dinamicii accidentelor rutiere grave înregistrate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2013, comparativ cu perioada similară a anului 2012, relevă scăderea numărului accidentelor grave cu 25 la sută, a numărului persoanelor decedate cu 28,57 la sută şi a numărului răniţilor grav cu 26,43 la sută”.

Principalele cauze ale accidentelor sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii vehiculelor şi pietonilor.

Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş are în administrare un număr de 47 de drumuri județene, cu o lungime totală de 1.145 de kilometri.

În acest an, a fost alocată suma de 1.200.000 lei (reprezentând doi la sută din valoarea bugetului anual pentru întreţinere-reparaţii) pentru lucrări de siguranţă rutieră.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus