Te afli aici: Acasa » Auto » Noul Renault Clio a fost lansat oficial în România

Noul Renault Clio a fost lansat oficial în România

Incepand din 18 octombrie 2012, in judetul Timis, prin concesionarul AUTO EUROPA, Clio 4, modelul care exprimă cel mai bine reînnoirea designului Renault, este lansat si pe piata locala.

Aceasta lansare este efectuata cu ajutorul OPERATIUNII PORTI DESCHISE in reteaua Renault, ce se desfasoara in intervalul 18-22 octombrie.

Noul model va fi disponibil începând de pe 18 octombrie în toată reţeaua Renault din România, cu preţ de pornire de 10.200 euro,TVA inclus. În perioada 18-21 octombrie, toţi cei care vor vizita showroom-urile Renault se vor convinge de ce se spune despre noul model că este cel mai pasional Clio.

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris 2012, pentru presa din România, noul Clio a fost lansat oficial ieri, 15 octombrie, în cadrul unui eveniment în care totul, de la decor, până la discursuri şi momentul artistic au accentuat starea pe care ţi-o imprimă noul Clio- pasiunea. România este una dintre primele ţări din Europa în care noul model este disponibil pentru cumpărare.

Capitalizând atuurile intrinseci ale lui Clio – o maşină extrem de versatilă în viaţa de zi cu zi – Renault lansează noua generaţie, Clio 4, ce aduce în prim plan puterea de seducţie şi pasiunea. Promisiunea de inovaţie continuă exprimată de semnătura de brand Renault, „Drive the change”, este reflectată foarte puternic de noul Clio. Astfel, Renault Clio 4 deschide un nou capitol în materie de design, marcat de influenţa lui Laurens van den Acker. Inspirat de prototipul DeZir, designul noului Clio se remarcă prin forma fluidă şi liniile curbe, care emană căldură şi senzualitate.

 

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: „Clio este un model iconic pentru Renault şi suntem foarte mândri că cea mai recentă versiune a sa îmbină designul inovator cu o gamă de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte. Ne aflăm într-un moment istoric: Clio 4 marchează începutul unei noi ere pentru Renault, mai ales din punct de vedere al designului. Ne bucurăm că am reuşit să facem lansarea noului Clio în România în acelaşi timp cu cele mai importante ţări din Europa.”

Noua generaţie Clio propune o serie de evoluţii importante faţă de modelul precedent şi se evidenţiază prin următoarele caracteristici:

 • Stilul senzual şi emoţional, bazat pe noua identitate vizuală Renault
 • Parte frontală valorizată de o siglă proeminentă, poziţionată vertical.
 • Siluetă de coupe aplicată unei caroserii cu cinci uşi.
 • Mai mult dinamism şi personalitate cu o gardă la sol mai joasă, un ecartament mai mare, roţi plasate cât mai spre „exteriorul” caroseriei şi reducerea spaţiului dintre roţi şi pasajele roţilor.
 • Interiorul completează coerent stilul exterior, prin elemente ca: designul planşei de bord care aminteşte de aripa unui avion, consola centrală multimedia cu o poziţionare optimizată, gama de culori propuse, vitezometrul cu afişaj digital.

 • Multiplele posibilităţi de personalizare:
 • La exterior: carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protecţie a portierelor, culorile jantelor şi plafonul.
 • La interior: planşa de bord, panourile uşilor, volanul, mânerele interioare ale usilor, conturul aeratoarelor, tapiţeria şi covoraşele.

 

 • Gama de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte:
 • Card de acces si demaraj, standard pentru toata gama
 • ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile
 • Faruri de zi LED, standard pentru toate versiunile
 • Geamuri electrice fata si oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile
 • Radio Bluetooth® dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, în premieră mondială
 • Sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil în serie pentru două niveluri de echipare din trei

 • Gama de motorizări care vizează leadership-ul pe piaţă în ceea ce priveşte consumul şi emisiile de CO2, cu:
 • Noul motor în 3 cilindri pe benzină: Energy TCe 90 Stop & Start

(consum mixt 4,5 l / 100 km şi 105 g CO2 / km)

 • Motorul Energy dCi 90 Stop & Start (consum mixt 3,6 l / 100 km si 93 g CO2 / km)

Modelul performează la capitolul siguranţă activă şi pasivă, obţinând 5 stele la crash testele Euro NCAP, în condiţiile în care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decât în anii precedenţi. Proiectat cu rigurozitate, Noul Clio este fabricat la cele mai exigente standarde de calitate Renault.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus