Te afli aici: Acasa » Auto » Schimbari importante pentru obtinerea permisului auto

Schimbari importante pentru obtinerea permisului auto

Potrivit unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, care a fost dezbătut ieri, şoferii vor putea primi permisul acasă sau la oricare altă adresă, iar testele medicale nu vor mai putea fi evitate.

În confornmitate cu acest ordin, permisele noi vor fi eliberate doar în cazul în care se va prezenta şi un document din care să rezulte că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule. “Cetăţenii pot solicita eliberarea permisului de la orice serviciu public comunitar, indiferent de domiciliu sau reşedinţa pe care acesta o are”, subliniază comisarul şef Boşman Gino Teodor, şeful serviciului Regim Permise şi Examinări.

În schimb, nu sunt necesare analizele medicale atunci când titularul permisului  solicită  eliberarea unui duplicat, în contextul în care îl declară furat, pierdut sau deteriorat. În aceste  cazuri, documentele pot fi trimise prin poştă sau prin email. Dacă acestea au fost trimise prin email, la ridicarea permisului, trebuie prezentate şi documentele în original.

“Numai cei care au trimis prin poşta electronică trebuie să ne predea originalul documentelor care au stat la baza eliberării acestuia. El are într-un fel un dezavantaj pentru că nu-i vine acasă cum vin la ceilalţi.”, spune comisar şef Boşman Gino Teodor, şef serviciu Regim Permise şi Examinări.

Duplicatul permisului nu îi prelungeşte însă valabilitatea.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus