Te afli aici: Acasa » Comentariu » Care este nivelul TVA in statele UE?

Care este nivelul TVA in statele UE?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse “masiv subvenţiile”, banii urmând să fie alocaţi ţintit “către cei care au nevoie de sprijin financiar”.

Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) o suportam in fiecare zi, fie ca mergem sa cumparam un pachet de tigari, mancare sau alte produse nealimentare, aceasta taxa reprezentand un impozit indirect care este incorporat in pretul final al produselor si este suportat de consumatorul final.

Cota TVA de 19% din Romania este, totusi, una dintre cele mai reduse la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, cote mai reduse fiind intalnite in Spania (16%), Cipru (15%), Luxembourg (15%) sau Marea Britanie (17,5%).

In sens opus, cea mai ridicata cota stabilia pentru TVA in unele state din Uniunea Europeana este de 25%, fiind platita de consumatorii din Danemarca, Ungaria si Suedia.

Majoritatea statelor practica o cota de TVA de 20%, 21% sau 22%, iar statele cu TVA de 19% sunt Germania, Olanda, Romania si Slovacia.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus