Natiuni, fiti barbate!

Nici-o nenorocire nu vine  singură pe lume.

Prima nenorocire, eveniment regretabil, cu consecinţe nefaste, dezastruoase, pe termen lung,  asupra tuturor pământenilor, o reprezintă moartea premature a celei mai iubite pisici de la Casa Albă. Aflată la o vârstă respectabilă, venerabila pisică Americană, nobil exponent al celei mai avansate civilizaţii a Terrei, a sucombat în urma unei boli nemiloase, din cauza complicaţiunilor cardiace. Naţiunile lumii, îndoliate până la lacrimi, îşi exprimă şi cu această ocaziune adeziunea cu marea naţiune Americană, şi speră ca aceasta să depăşească, plină  de curaj, şi eroism, ca întotdeauna, greaua încercare la care  a fost supusă.

Nu a fost de ajuns pentru încercatele suflete şi inimi ale celor 6 miliarde şi mai bine de oameni ai zilele noastre! Nici nu s-au stins bine ecourile primei nenorociri, nici nu s-au şters lacrimile care nu se vor opri niciodată, şi iată că în Israel, Federaţia de fotbal a anulat toate meciurile din cauza războiului din Fâşia Gaza. De aceasta dată, dieii au exagerat! Nu este cu putinţă! Această suită de două nenorociri, moartea unei pisici, dar ce pisică unică, şi anularea unor meciuri de fotbal în Ţara Sfântă, dar ce meciuri de fotbal unice, nu numai că întrece cu asupră de măsură toate dezastrele care s-au întâmplat, şi se vor mai putea întâmpla, vreodată, dar, de bună seamă, reprezintă mai mult decât poate duce în spate, în infinitatea lui, însuşi Universul care rabdă aceste grozăvii, şi tace! Totuşi, e prea mult, orişicât ar spune optimiştii că nu se poate!

 În semn de protest, faţă de soartă, federaţiile de înţelepciune ale întregii lumi, şi toate asociaţiile de protecţie ale drepturilor oamenilor, de pe mapamond, au declarat  abia începutul an 2009, drept an de protest împotriva persecuţiunilor destinului!

 Dumnezeu, dacă există, să ne ierte, că de proteguit, nu mai poate!

6 ianuarie 2009

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.