Te afli aici: Acasa » Cultura » Amintiri asomate » POPA LIBERTATE

POPA LIBERTATE

Binele nu este bine, când nu se face bine”

Arhimandrit Cleopa Ilie

Hirotonisit Preot, Popa Libertate şi-a început activitatea misionară prin a face salam caii. Această nevoinţă i-a adus lacrimi de mulţumire în ochii dreptcredincioşilor, flămânzi cu libertatea, dar tari cu duhul libertăţii, din fire.

Popa Libertate – indiferent de culoarea politică a credincioşilor – aripa Vest, sau aripa Est, le-a dat la toţi, ca misiune pe pământ, creşterea nivelului de trai. Mai multă carne pe cap de locuitor. Mai mult petrol. Mai mult aer. Mnogo – pe limba pravoslavnicilor de la Răsărit. More – pe limba celor apuseni. Ca să fim mai nuanţaţi, să apelăm şi la dialectul francofon: Mieux.

Rar s-a văzut un preot cu mai mare aplecare de carne precum popa Libertate. Venea unul la el: „Părinte, e bine să fac dragoste liber?” „E bine”, spunea popa Libertate. Venea altul: „E liber să iau petrolul altuia?” “E liber”, spunea popa. „E liber să îi iau nevasta?” „Apoi cum să nu”, spunea popa. „E bine să fac ceva anume?” “Nu e bine”, spunea popa. „Fă şi tu nimic, că doar de-aia eşti liber. Fură, mănâncă până nu mai poţi, bea, veseleşte-te, că ai o singură viaţă. Petrece cu prietenii. Trăieşte-ţi viaţa. Gândeşte pozitiv. Nu-ţi mai face gânduri negre, că are cine să se ocupe de toate ale tale, tu să nu ai nici o grijă.” „Dar cine se ocupă, Părinte, de ale mele?” „Domnul Libertate”, spunea, smerit, cu lacrimi de fericire în ochi, popa Libertate. „El se ocupă de toate. Tu ascultă numai tot ce se scrie în jurnale, tot ce se va vedea mai târziu în televizoare. Să nu care cumva să citeşti alte  cărţi sectare. Că ele îţi vor întrista cugetul, şi îţi vor amărâ viaţa. Fii fericit, fiule! Astăzi, sunt permise toate. Mulţumeşte şi tu Domnului Libertate, şi roagă-i-te aşa, când nu poţi în gura mare, în gând: Mai mult!”

Venea un părinte la popa Libertate: „Ce să fac, părinte, că nu mă mai înţeleg cu fiu-meu…” „Ia mai lasă tineretul în pace, să trăiască aşa cum vrea el”, spunea popa Libertate. „Nu vezi că eşti un retrograd? Bine că nu îţi dă, micuţul de el, în cap. Dar lasă că reclam eu la Patriarhie. Să nu mai zică nici mâlc părinţii când îi bat copiii”. Venea altul: „Părinte, mă înşeală nevasta, ce să fac?” „Du-te şi tu la altele, ce, eşti mai prost decât ea?” Venea altul: „Părinte, soţul meu bea, ce să fac?” „Cumpără-i, dragă, băutură, şi nu uita că de pe urma ei va beneficia şi pofta ta de a te bucura de carnea asta care stă bine pe tine, hai să bem şi noi, mieluşeaua Domnului, ceva împreună“.

Popa Libertate era pentru: jocuri de noroc, prostituţie, homosexualism şi lesbianism, avort, băutură, droguri, arme, ce mai, toate virtuţile, şi, colac peste pupăză, pentru creşterea nivelului de trai. Mai multe televizoare pe cap de locuitor. Mai multe frigidere. Mai multe maşini de spălat. Mai multă carne. Mai multă pâine. Mai multă ştiinţă. Mai multă informare. Mai multe locuinţe. Mai multe vehicule. Temple cu piscină. Mai mult consum de libertate.

Dar pe lângă toate astea, minunile lui au întrecut orice închipuire. Căci el a făcut Duh Liber din aproape tot ce a făcut natura, energie, în ere geologice de trai încuiat.  Popa Libertate a fost cu toate partidele. Cu toate aripile partidelor. Cu toate sectele. Cu toate credinţele. A fost, cu adevărat, un preot Liber. A ridicat Dumnezeului Libertăţii, chiar, o statuie. Dar cel mai mult şi mai mult, popa Libertate a purtat de grijă economiilor. Oamenilor, ca oamenilor. Dar Economia a fost la popa Libertate sfântă. Era strâns rău la mână. Cu alţii. Cum liber era cu sine. Dar să vedeţi ce strâns era la inimă. Căci dacă ai fi întrebat un vecin: „Măi, l-ai văzut vreodată pe acasă pe Popa Libertate? El ţi-ar fi spus: niciodată. El este permanent în fruntea obştii. Mai ales în străinătate. Se ocupă de destinele noastre. El ne lasă pe toţi în pace, pentru că adevărat a spus Domnul Libertăţii: „Ia mai lasă-mă în pace, omule, cu viaţa ta cea proastă…”.

 Ce a rămas în urma popii Libertate pe pământ este o bucurie duhovnicească: păduri, ioc. Petrol, ioc. Gaze, ioc. Cărbune, ioc. Energie, ioc. Dar, popa a pus ochii acum pe apă. Să te ţii joc. Da’ el zice că o ia de pe Marte. Că fiind liber, nu are securitate să îl toarne.  Cumpătare, ioc. Înţelepciune, ioc. Prostie însă, cât cuprinde. Ba chiar prostie cu stele pe bot. Başca că s-a umplut cu fum visteria Raiului. Căci Raiul – sub popa Libertate – a fost, este, şi va fi, pe pământ.

După câte minuni a făcut pe pământ, Popa Libertate a fost chemat la Domnul Lui, Domnul Libertate. Şi Acesta i-a spus: „Măi, popo, mânca-te-ar Libertatea, îmi vine să te pup pentru câte ai făcut. Că ai făcut Rai pe pământ. Şi Rai şi pe lumea cealaltă. Sunt încântat de realizările tale. Te felicit. Te decorez. Ai merita şi Premiul Nobel, dar mă mai târguiesc cu nişte popoare. Te înnobilez cu Duh Liber. Şi îţi mai dau încă o misiune sub acoperire, sub sutană. O misiune din partea Dumnezeului tău. Care este Libertate. Şi tu, neascultătorul lui. Să faci tot pământul un lagăr al credinţei. Că vezi şi tu unde a dus Libertatea. Să pui sub cheie toate. Întâi şi întâi, Duhul Libertăţii. Apoi, carnea. Căci Lumea este Carne. Porcii, măgarii, oile şi caprinele. Etc. Şi oamenii. Toate. Să aibă câte o serie de identificare. Ori pe cap, ori pe mâna dreaptă. Iată, suflu peste tine Duh Informatic. Şi tu îi vei readuce pe toţi la cartele, inclusiv banii, şi la raţie. Şi cine va rămâne în afara raţiei, va fi vai de Democraţie şi Libertate. Vom trece la Dumnezeul Raţie. Tu să faci precum ţi-am poruncit, deşi eşti Liber. Şi îţi voi da mai multe Raţii. Inclusiv de Libertate. ”

Popa Libertate a ieşit de la Dumnezeul Libertăţii fericit. Şi s-a oprit direct într-o bancă. Acolo slujeşte şi azi, şi se roagă să dea Dumnezeu, la toţi, Duh, că Liber, mă rog, se poate vedea cu ochiul liber, azi nu mai există bani, pentru că toate seifurile, ca şi mormintele, s-au deschis…

13 februarie 2004

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus