Bogdan-Alexandru Stănescu la „Ce mai faci, scriitorule?”
Luni, 2 februarie, ora 19:00, în librăria Cărtureşti Mercy ne pregătim pentru o seară cu o grămadă de inspiraţie şi talent alături de Bogdan-Alexandru Stănescu. Această întâlnire face parte din seria de evenimente „Ce mai faci, scriitorule?” moderate de Bogdan Munteanu.
Vom povesti despre cum se întrepătrund rolurile de cronicar, traducător şi scriitor, dar şi despre pasiuni, politică, dileme, societate şi stil de viaţă.
“Oricum ar fi, eu văd în această carte şi o reacţie vehement-melancolică la adresa celor câtorva direcţii stereotipe în care se mişcă poezia generaţiei noastre. Dacă precedentul volum a putut fi privit ca o ciudăţenie (cine mai scrie, astăzi, despre ahei?), acesta vine să ne arate că jocul lui Bogdan-Alexandru Stănescu e unul foarte serios. Citiţi AnaBASis şi veţi constata că vă va plăcea enorm. Recitiţi Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul şi veţi afla ce minunăţie de carte aţi trecut, poate, cu vederea acum doi ani. Altceva (cronici, mode, topuri, rumori) nu contează.” (Cosmin Ciotloş)
Bogdan-Alexandru Stănescu scrie cronică literară săptămânal, de vreo 15 ani. A debutat în Ziarul de Duminică, a colaborat constant cu revistele Luceafarul, Adevărul literar şi artistic, Suplimentul de cultură şi Ziua literară. În prezent este cronicar literar al revistei Observator cultural şi coordonator al colecţiei de literatură universală Biblioteca Polirom. A publicat un volum de corespondenţă cu Vasile Ernu (Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, Polirom, 2010), un volum de versuri (Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul, Cartea Romaneasca, 2012) şi unul de eseuri critice (Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelstam, ART, 2013).
A tradus un volum de corespondenţă James Joyce (Dragă Nora, ART, 2013), un roman de Alberto Manguel (Toţi oamenii sunt mincinosi, Baroque Books & Arts, 2012) şi un volum semnat de Howard Mittelmark şi Sandra Newman (Cum să NU scrii un roman, Baroque Books & Arts, 2014). Este doctor în literatură din 2012, cu o teză despre Emil Botta. Este cofondator al Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti.
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.