Te afli aici: Acasa » Cultura » Aparitii editoriale » Dubla lansare Erwin Kessler la Timisoara

Dubla lansare Erwin Kessler la Timisoara

Joi, 25 februarie, Editura Vellant şi Fundaţia MARe vă invită la Timişoara la o dublă lansare în compania lui Erwin Kessler: de la ora 17:00, la Cărturești (Mercy), se lansează catalogul Dealuri și câmpii. Ion Țuculescu și Horia Bernea, iar de la ora 18:00 la Muzeul Naţional de Arta din Timisoara se prezintă albumul Ştefan Bertalan. Emigrarea interioară.

Dealuri si câmpii – Ion Tuculescu si Horia Bernea

„Este greu să asociem numele lui Țuculescu cu cel al lui Bernea. Ambele nume par să domine, fiecare, un univers propriu în  care au fost instalate, nu tocmai critic, atât de cutumă, cât și de o anumită deprindere de a privi  artiștii și arta lor, într-un mod fragmentar și mai puțin în context. Țuculescu și Bernea par, din această perspectivă, fixați într-un paralelism distant, ireconciliabil. Catalogul ”Dealuri și câmpii” pariază (sau dovedește?) că nu! Că dimpotrivă! Că ambii artiști – atât de relevanți și de definitorii pentru arta românească modernă – au experimentat și au avut de negociat cu un univers politic comun.

Ştefan Bertalan. Emigrarea interioară

La un an de la dispariția artistului, volumul bilingv (română-engleză) „Stefan Bertalan. Emigrarea interioară” este publicat cu prilejul expoziției omonime de la Muzeul Brukenthal din Sibiu (februarie-aprilie 2016), curator Erwin Kessler, organizată de către MARe, Muzeul de Artă Recentă și Muzeul Brukenthal. Textul critic și de istoria artei al lui Erwin Kessler este acompaniat de două interviuri pe care acesta le-a luat celor doi fii ai artistului, Sebastian și Lou Bertalan, și de o mărturie a celui mai apropiat colecționar și prieten al artistului, Sorin Costina. Volumul este dedicate celei mai nevralgice și obscure perioade din viața lui Ștefan Bertalan – anii petrecuți la Sibiu, după exilarea sa din Timișoara (1982) și înainte de emigrarea în Germania (1985).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus