Te afli aici: Acasa » Cultura » Aparitii editoriale » Lansare inedită de carte la Academia Română, Filiala Timişoara

Lansare inedită de carte la Academia Română, Filiala Timişoara

În organizarea Academiei Române, Filiala Timişoara, a Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu” şi Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Timişoara

În 25 octombrie a.c., în aula Academiei Române, Filiala Timişoara s-a consumat cea mai inedită lansare de carte, întrucât, în sala arhiplină, au fost prezenţi, deopotrivă, protagoniştii volumului: autoarea, Liliana Ardelean, şi eroul romanului, Costel Pârnău, cu soţia, Cristina, şi cei doi copii.

Personajul principal al cărţii „Paşii ologului”, apărută la Editura timişoreană David Press Print, nu este imaginar, ci unul real, devenit, prin comportamentul său, un model de viaţă. După o copilărie împovărată de griji, suferă un grav accident de circulaţie, în urma căruia îşi pierde ambele picioare şi un braţ. Costel îşi foloseşte infirmitatea pentru a câştiga bătăliile viitoare: finalizează liceul cu diplomă de bacalaureat; se instruieşte la Şcoala de Artă Populară din Timişoara în domeniul naiului, apoi la Universitatea de Vest din Timişoara, unde îşi susţine licenţa în psihologie; se căsătoreşte şi devine tatăl a doi băieţi minunaţi.

Cartea este „extraordinară”, susţine criticul literar Cornel Ungureanu, iar mesajul „tulburător”, este de părere prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru, istoric şi critic literar, iar personajul este nu numai de roman, ci şi de film, adaugă publicistul şi scriitorul Vasile Bogdan, realizator TV.

 

O carte ce merită a fi citită. Este, în fapt, după cum a opinat, în finalul manifestării, prof. Diana Otiman, o odă adusă victoriei şi iubirii.


Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus