Te afli aici: Acasa » Cultura » Aparitii editoriale » “Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria” lansare de carte

“Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria” lansare de carte

 

Vineri, 26 iunie, ora 18:00, în librăria Cărturești din Iulius Mall se întâmplă lansarea volumului “Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina.

Acesta este primul titlu din noua colecţie de la Curtea Veche Publishing, “Regii şi reginele noastre”, ce cuprinde cărţi destinate copiilor despre figurile importante ale regalităţii româneşti. Cartea va fi prezentată de  Lia Faur, alături de autorii Adrian Cioroianu și Mihaela Simina.

Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent. 

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus