Capul tarii

             De ziua Sfantului Ioan Botezatorul, merita sa pomenim numele lui Mos Ion Roata. El a fost unul dintre artizanii Unirii Principatelor Romane. Era un simplu taran. Fara carte. Au venit boierii sa le explice taranilor cum e cu Unirea. Uite cum e, a zis unul. Vedeti voi bolovanul acesta? Il vedem. Ei, inainte de unire, il impingeati fiecare in parte pe al vostru. Acum, impingeti toti un singur bolovan mai mare. Mos Ion Roata a scos caciula, si a zis: Asa e, boierule. Dupa cate vad eu, inainte de unire, fiecare taran a  impins cate un bolovan mai mititel, pentru boieri. Si dupa unire, tot noi, taranii, impingem toti, un bolovan mai mare, tot pentru boieri. Si boierii ne tot explica, si inainte, si dupa unire, dar nu pun mana sa impinge bolovanul, cu noi.

            Asa si cu Uniunea Europeana. Mos Ion Roata traieste si astazi. La tara. Vin la Mos Ion Roata Europa, Apusul, Rasaritul, sa ii tot dea. Unire. El, imbracat in piele de capra, rabda iarna de ger, si vara, arsita, in pustie. Mananca radacini, pamant, bea apa. Curent, nu are. Si zice: Nu am nevoie de gaz. Curent. Aur. Cianura. Vreau doar aer, ierburi, pamant, copaci, si apa curata. Si mierea albinelor salbatice. Si boierii nostri ii trimit in jur doua cordoane de jandarmi, sa apere Europa, Apusul, si Rasaritul, de libertatea cuvantului.

            Acum, Sfantului Ioan Botezatorul i s-a taiat capul. A fost adus pentru verificare, pe o tipsie, si apoi aruncat intr-o hazna. Si tot a iesit la lumina.

            Acum, povestea de mai sus poate contine greseli. Pofta buna!

3 ianuarie 2013

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.