Te afli aici: Acasa » Cultura » Cercetare » S-a descoperit gena prostiei. Vestea buna e ca poate fi anihilata

S-a descoperit gena prostiei. Vestea buna e ca poate fi anihilata

Un grup de cercetători a descoperit  gena prostiei, iar experimentele pe şoricei au demonstrat că subiecţii au devenit mai inteligenţi odată cu anihilarea acesteia. În cadrul cercetărilor, şoriceii pe care s-a făcut experimentul şi la care gena (denumită Homer Simpson, după celebrul personaj animat) a fost anulată, au devenit mai inteligenţi.

Gena “Homer Simpson” acţionează într-o parte a creierului care este “răspunzătoare” de capacitatea de învăţare şi memorare a animalelor. Cercetătorii de la Emory University School of Medicine susţin că ştergerea acestei gene la şoareci i-a făcut pe aceştia să se descurce mai uşor în labirinturi şi să-şi aducă aminte obiecte.

La oameni, gena care corespunde genei prostiei de la şoareci este denumită RGS14.

Potrivit cercetătorilor, la şoarecii la care gena RGS14 a fost dezactivată, zona cerebrală în care aceasta se regăseşte a devenit sensibilă la electro-stimulare, iar neuronii aveau legături mai puternice. Şoarecii au devenit capabili să recunoască obiecte amplasate anterior în cuştile lor, ceea ce nu se întâmplă la cei la care gena prostiei este activă şi au învăţat mult mai repede să identifice ieşirea dintr-un labirint. Potrivit cercetătorilor, lipsa genei “Homer Simpson” se pare că nu i-a afectat deloc.

Cercetătorii lucrează acum la modalitatea de a anihila această genă la oameni, pentru îmbunătăţirea activităţii cerebrale.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus