Te afli aici: Acasa » Cultura » Concert de opera si opereta in cariera de piatra la Bocsa

Concert de opera si opereta in cariera de piatra la Bocsa

În cariera de piatră din oraşul Bocşa, la sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc un concert intitulat „Operă şi operetă în cariera… de piatră”. Evenimentul va avea loc, vineri, 23 iunie, de la ora 19.00, în cariera de piatră din spatele stadionului „Izvor”. Conform organizatorilor, faptul că oraşul Bocşa a fost binecuvântat de Dumnezeu merită arătat şi altor cetăţeni, oaspeţi, turişti, vizitatori, trecători prin localitate. Spectacolul „Operă şi operetă în cariera… de piatră” este un bun prilej pentru a-i aduna pe bocşeni şi pe oaspeţii lor la un eveniment unic în România!
„Operă şi operetă în cariera de piatră” este un evenimet unic în arealul românesc, creat de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură, cu sprijinul S.C. LAUER EUROPA TOURS S.R.L., a societăţiilor HENGL, REALITAS şi a Asociaţiei Culturale „Art Time” pentru a oferi ceea ce are natura şi omul mai bun. Cariera de piatră este amplasată în zona Bringl din cartierul Bocşa Montană, cea care în anul 1931, prin decret regal a fost declarată staţiune climaterică datorită aerului ozonat. Muzica este darul OMULUI pentru semenul său şi de aceea încercăm să combinăm aceste două elemente pentru iubitorii naturii şi ai muzicii clasice.

Spectatorii prezenţi se vor  putea bucura de muzica vieneză a familiei Strauss, de prezenţa dirijorului austriac Wolfgang Groesh (de 10 ani dirijorul Festivalului de operă din cariera de gresie de la Sankt Margarethen – Austria, cel mai amplu din lume!), de orchestra Art Kammerorchester din Timişoara, dar şi de solişti ai Operei Române din Timişoara, Gabriella Varvari şi Dan Patacă. Moderator Cristian Rudic.

 

Din informaţiile noastre, astfel de venimente nu s-au mai organizat în România. Singura locaţie în care se organizează concerte de muzică clasică în spaţii neconvenţionale situate în natură, este Peştera Româneşti din judeţul Timiş. De aceea putem spune că este ÎN PREMIERĂ un asemenea eveniment cultural, care se doreşte a fi permanentizat în oraşul nostru, fiind o parte integrantă (în viitor) a Festivalului Muzicii Vieneze din Timişoara, ajuns anul acesta la ediţia a V-a.

Intrarea este libera!


Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus