Concurs de interpretare vocală pentru tineri

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș  a lansat  în mediul online  un concurs de interpretare vocală intitulat ”Din Banat la noi acasă” și  adresat, pe secțiuni,  tinerilor cu vârste între 9 – 14 ani și celor cu vârste între 15 – 25 de ani, provenind din Banatul istoric care, într-o ”geografie”  simbolic mai permisivă, cuprinde județele: Timiș, Caraș – Severin, Arad, Mehedinți, Hunedoara, zona Voievodinei (Serbia) și o parte din Ungaria (Comitatul Csongrád).

Scopul competiției este atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor aflați la începutul carierei.  Chiar dacă fizic suntem separați din cauza pandemiei COVID 19 putem fi împreună prin intermediul artei și al tehnologiei.

Pentru a participa la concurs, tinerii vor realiza o înregistrare  de maximum 5 minute în care vor interpreta live o doină sau un joc.  Este recomandat ca interpretarea să fie în costum popular din zona Banatului.  Juriul  îi are în componență pe  Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar. Filmările vor fi trimise  până în data de 27 aprilie 2020 direct pe pagina FB a Ansambului Profesionist Banatul (https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/)  sau pe adresa email: ccajt@ccajt.ro.

În data de 30 aprilie 2020 vor fi anunțați câștigătorii.

Premiul concursului „Din Banat la noi acasă“ constă în realizarea unei piese și imprimarea ei împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.