CULTURĂ / Cătălin Dorian Florescu a câştigat Premiul pentru cea mai buna carte a anului

Scriitorul elveţian de origine română, Cătălin Dorian Florescu (44 de ani) a fost recompensat duminică cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveţia, pentru cel de-al cincilea său roman,’Jacob se hotărăşte să iubească’ (Jacob beschliesst zu lieben), relatează site-ul 20min.ch.

Născut la Timişoara, Cătălin Dorian Florescu a emigrat în Elveţia la vârsta de 15 ani. După studiile efectuate la Zurich, românul a lucrat mult timp ca psihoterapeut, înainte de a se consacra scrisului în 2001. Romanul său de debut „Wunderzeit” (2001) a primit mai multe distincţii. În acest an, Cătălin Dorian Florescu s-a impus în faţa altor patru finalişti: Monica Cantieni, Felix Philipp Ingold, Charles Lewinsky şi Peter Stamm, care primesc fiecare câte 2.500 de franci.

Anul trecut distincţia a fost acordată elveţiencei de origine ungară Melinda Nadj Abonji. În acest an juriul a analizat 60 de titluri din partea a 20 edituri. Premiul (în valoare de 40.000 de franci elveţieni) a fost creat în 2008 pentru a atrage mai mult atenţia asupra literaturii elveţiene şi este oferit de Uniunea editorilor şi librarilor din Elveţia

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.