CULTURĂ / Expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I, vernisată în prezenţa principelui Nicolae

O expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I a fost vernisată, vineri, în holul de onoare al Castelului Pelişor din Sinaia, în prezenţa principelui Nicolae al României.   Regele Mihai I împlineşte, pe data de 25 octombrie, vârsta de 90 de ani, iar în cinstea acestui eveniment a fost organizată expoziţia „Regele Mihai I – 90 de ani” care va fi deschisă publicului până la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Referentul din cadrul Departamentului de relaţii publice al Muzeului Naţional Peleş (MNP), Alexandru Duţă, a declarat că expoziţia cuprinde peste 150 de fotografii din arhiva muzeală care ilustrează diverse etape ale vieţii şi domniilor regelui Mihai I, din copilărie până la plecarea din România.
Fostul suveran este surprins atât în momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, întâlniri cu mari personalităţi, cât şi în momentele de intimitate, alături de familie, de câinii preferaţi sau antrenat în diversele sale preocupări.
Regele Mihai I este imortalizat în timp ce şofează, cântă la pian, fotografiază, meştereşte în atelierul său mecanic sau face drumeţii prin pădurile de la Sinaia.
Alături de panourile fotografice, expoziţia aduce în atenţia publicului, în premieră, actul Închinării municipiului Bucureşti faţă de „Proclamaţia către naţiune” din 23 august 1944.
Potrivit reprezentantului MNP, principele Nicolae al României a mulţumit conducerii muzeului pentru această iniţiativă şi a vizitat, pe îndelete, expoziţia.
O parte dintre fotografiile expuse în holul de onoare al Castelului Pelişor pot fi văzute şi pe site-ul oficial al muzeului.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.