CULTURĂ / Târgul de Sfântul Dumitru, la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va găzdui, în perioada 21 – 23 octombrie, Târgul de Sfântul Dumitru, ocazionat de sosirea toamnei şi a Sfintei Sărbători de Sfântul Dumitru. Potrivit Biroului de presă al muzeului, la sfârşit de săptămână, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de tradiţii un program plin de veselie, încărcat de momente pentru suflet.
Ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi a etniilor conlocuitoare, muzică de fanfară, muzică religioasă, onoruri militare … în echipament de epocă, teatru, expoziţie de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară sunt tot atâtea motive pentru a fi, timp de trei zile, oaspeţii Muzeului Satului.
Nu vor lipsi produsele din gastronomie tradiţională – cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produsele bio – miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri, care vor face deliciul celor trei zile de târg iar meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi la târg cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.