CULTURĂ / Ursul, după Anton Pavlovici Cehov

Duminică18 decembrie 2011, ora 18:00 Casa Studenţilor Timişoara împreună cu Teatrul Studenţesc THESPIS vă invită la spectacolul: Ursul, după Anton Pavlovici Cehov.

„Ursul” de Anton Pavlovici Cehov, prezentat atât în versiunea clasică, cât şi într-una modernă. O comedie teribilă, cu gust de vodcă rusească sau whisky american şi colorată în hohote de râs.

 

Tema  piesei: o văduvă tânără datorează bani unui moșier misogin și refuză să achite datoria. Înfuriat de situație și dorind să recupereze banii, acesta o vizitează și lansează injurii și amenințări la care văduva ripostează similar ajungându-se la duel, moment în care bărbatul își dă seama cât de mult se aseamănă ei doi și o cere în căsătorie.

 

 

Cehov s-a născut la Taganrog, un oraș de la Marea Azov. Între 1867 și 1879, face studii primare și secundare în orașul natal. Frecventează teatrul și conduce o revistă a elevilor. După fuga tatălui său la Moscova, este nevoit să acorde meditații. În 1879, începe studii de medicină la Moscova și-și ajută financiar familia, publicând în reviste umoristice. După absolvirea facultății în 1884, profesează în jurul Moscovei. În 1886, începe colaborarea la revista Novoe Vremia (Timpuri noi), condusă deAlexei Suvorin, cel ce îi va fi editor. În această perioadă, publică proză, lucrând și la piesele sale de teatru

 

 

Suntem cu adevarat făuritorii propriului destin sau doar simple victime ale hazardului?

Ne stăpânim oare în totalitate gândurile, simţămintele, idealurile, având chiar şi puterea de a le împlini?

“Ursul”? O mică mascaradă. Amuzantă? Veţi afla…  Vă aşteptăm !!!

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.