Te afli aici: Acasa » Cultura » CULTURĂ/Orice durere are leac. Greutatea este doar să-l dibuieşti. Liviu Rebreanu

CULTURĂ/Orice durere are leac. Greutatea este doar să-l dibuieşti. Liviu Rebreanu

CULTURĂ/Orice durere are leac. Greutatea este doar să-l dibuieşti. Liviu Rebreanu

Această opinie este implicit, o recomandare la calm în faţa durerilor obişnuite.
Nu se are în vedere, în mod expres, suferinţa fizică; pentru aceasta, este la început, medicul de familie care mai departe, după consult, recomandă pacientului vizite la medicul specialist, dacă este cazul. Dacă nu, scrie o reţetă, care, urmată, vindecă.
Vizată în special, este durerea sufletească. Motivul unei tristeţi indică asupra celor necesare pentru a o depăşi.
Cauza unei depresii poate fi amplificată în cazul unei solitudini prelungite, izolări voluntare, când aşa cum se spune, nu ai chef de nimic. O ieşire într-un cerc de prieteni diminuează impresia eşecului până la firesc.
Un necaz mărturisit de mai multe ori se va depărta definitiv de noi. Emil Cioran recomanda transcrierea problemelor interioare sau de viaţă, pe mai multe pagini, până la consumarea anticipată a semnificaţiei lor, totuşi contextuale.
În concluzie, aşa cum afirmă Liviu Rebreanu, orice durere are leac, important e să-l aflăm.

Comentarii (10)

 • Cerasela Ena

  Cred că există o singură cale!!!
  Restabilirea armoniei sufletești poate surveni doar prin aprofundarea cunoșterii lăuntrice. Cercetarea propiilor gânduri, pasiuni, acţiuni, speranţe (în fapt o privire pătrunzătoare şi neutră asupra propriului univers interior) va determina o reechilibrare a personalității.

 • Cerasela Ena

  *cunoașterii lăuntrice
  cercetarea *propriilor gânduri

 • Aida

  Ca să găsești puterea de a renaște, de a stinge focul mistuitor al propriului suflet este nevoie sa-ți schimbi modul de a gândi și, implicit, ,,transcrierea problemelor interioare … pe mai multe pagini” va determina o modificare a noastră, reflexivă.

 • Corina Pascu

  Vincent Van Gogh afirma că suferința în tăcere este unica lecție pe care ne-o învățăm deplin în această viață.Sunt totuși dureri fără de care nu am cunoaște fericirea ulterioară.

 • daniel

  Cu cât ai mai mulţi prieteni adevăraţi, cu atât poţi avea şi ,,leacuri” pentru problemele tale. Singurătatea şi lipsa comunicării te vor înfăşura într-un voal negru sub care sufletul şi corpul se vor stafidi fără a avea pretenţii de mumie egipteană. In zilele noastre slăbiciunea sufletului ne face corpul vulnerabil iar starea socială ne va mângâia cu ghearele politicii inumane şi ne va călăuzi spre alte destinaţii necunoscute.

 • Riviana

  M-a atras, în mod deosebit, finalul din expunerea lui Daniel.Oare am mai putea trăi în țara asta și fără a ne teme de nelealitatea politică? Nici măcar consângenitatea spiritelor nu ne mai mângâie pe meleagurile acestea oropsite și înnourate?!

 • pop cristina

  Sunt de acord cu majoritatea”tratamentelor” propuse pentru vindecarea sufleteasca dar pentru mine ,pe primul loc , se situeaza dialogul cu Dumnezeul adevarat, in numele Mantuitorului IISUS HRISTOS . Avand un sambure de credinta adevarata, primita prin cunoasterea si acceptarea mesajului Bibliei , putem sta de vorba cu Creatorul si Mantuitorul nostru , ziua si noaptea , convingandu-ne de adevarul interventiei beneficice a Celui Sfant in viata noastra . Incercati , cu maxima sinceritate !!!

 • Sorina

  Subscriu expunerii Corinei și sunt de asemenea, în totalitate, de acord cu opinia Cristinei, suferința este singura însoțitoare permanentă a omului postadamic și la eliberarea de suferință se poate ajunge doar prin suprimarea dorinței de a gusta din efemeritatea clipei (o fericire de moment, cale inevitabilă spre păcat), iar ,,scurcircuitarea” relației de comunicare dintre om și Dumnezeu ne face suferința și mai grea, implacabilă și inevitabilă.

 • Sorina

  * ,,scurtcircuitarea”, scuze!

 • Kristian Carla

  ,,Pentru suferință trebuie să ai timp.Când ești prea ocupat te refaci mai ușor” (Anton Holban)

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus